Bedste mobil i 2023?

Bedste mobil Går jagten på en ny smartphones, er der flere faktorer, der bør have indflydelse på dit valg. Du skal tænke på mærke, pris, funktioner, hurtighed og holdbarhed. I denne artikel hjælper vi dig til at gøre dine valg lettere og kigger nærmere på de forskellige kategorier, der er værd at fokusere på i forbindelse med køb af en ny smartphone.

Vælg dine behov som det første

Du skal vide, hvad du leder efter. Derfor skal du som det første gøre op med dig selv, hvilke behov du har. Skal du have en hurtig mobil, der åbner og lukker apps gnidningsfri og er hurtig på nettet? Det kan også være, at du prioriterer et bestemt mærke, eller at din mobil skal have en god holdbarhed, hvor den kan tåle at blive tabt eller er vandtæt. Måske vil du bare gerne have en billig smartphone til en bestemt pris. Prioriteringerne kan være mange, men hvis du ved, hvad du kigger efter, har du allerede indskrænket markedet markant.

Den hurtige model

De fleste vil gerne have en hurtig og brugervenlig smartphone. Her vil prisen være høj, og de nye hurtige smartphones kan nemt koste over 5.000 kroner. Men så får du også en lynhurtig telefon uden slinger i valsen. Her vil det være klogt at kigge efter de nyeste modeller fra giganterne Apple og Samsung, mens du også bør holde et vågent øje med outsideren Huawei.

Den billigste smartphone

Er det vigtigste for dig en pris, der ikke er alt for høj, skal du ikke kigge på nye modeller fra Apple eller Samsung. Her kan du alternativt kigge på de ældre modeller eller vælge et andet mærke. OnePlus, Microsoft, LG, Huawei og Motorola laver alle smartphones, der kan erhverves til en overkommelig pris. Her ser du en test lavet af Mobilsiden fra foråret, hvor de har fokus på billige smartphones. Testen viser blandt andet, at der findes ganske gode smartphones til en overkommelig pris.

Fokus på holdbarhed

Er du håndværker eller har brug for en smartphone, der kan tåle at blive tabt, skal du kigge i alternativer. De mest omtalte og købte modeller har ikke en holdbarhed, hvor de kan holde til at blive tabt eller få slag uden, at skærmen går i stykker. Det er heller ikke sandt, at dyrere smartphones har en bedre holdbarhed end billige. Prisforskellen kommer til syne andre steder.
Og dog, ganske få mobiltelefoner er certificeret efter militær standard og er derfor langt mere hårdføre, men her er vi ovre i en hel anden kategori end normale mobiltelefoner  De går under navnet Håndværker mobiler.

Få en vandtæt mobiltelefon

Måske er det ikke altafgørende for dig, at din nye smartphone er vandtæt, men det kan være tungen på vægtskålen. Sony har med deres Xperia-serie i en årrække kæmpet en brav kamp mod Apple og Samsung uden dog at have overhalet dem i hierarkiet om at være den førende smartphoneproducent. Der er dog et punkt, hvor de er markant bedre end deres konkurrenter. Deres modeller er vandtætte, og derfor kan du med køb af en Xperia undgå at få vandskader, som kræver reparation eller i værste fald en ny smartphone.

Brug nettet og butikker

Internettet er fuld af gode guides og informationer omkring stort set alle modeller. Her kan læses alt, der er værd at vide, når du går på jagt efter en smartphone. Dertil er der masser af ekspertise at hente i elektronikbutikker, hvor du kan få uddybet en bestemt models specifikationer. Det er bedre at vide lidt for meget end lidt for lidt, når du skal købe en ny smartphone. Held og lykke med købet!

Læs om top 10 mest  solgte mobiltelefoner her

Vi har forsøgt at vejlede så godt vi kan inden for kategorien “Bedste” og du kan læse lidt mere her:

Bedste mobilabonnement – Hvordan finder jeg det?

Bedste mobilselskab – Hvilket selskab får flest points fra kunderne online?

Bedste mobilnetværk – Hvilket netværk dækker bedst i Danmark?

Bedste konfirmand mobil – Skal det være den dyreste eller?