5G internet i hjemmet -og på farten

Når du surfer nettet omkring mobilt bredbånd vil du finde enormt mange hjemmesider, der forsøger at få dig til at købe mobilt bredbånd hos en bestemt udbyder uden egentlig overvejende grunde eller dokumentation.

De skriver f.eks. At en særlig udbyder er bedre – fordi de har gode erfaringer med mobil bredbånds udbyderen.

Der er ingen som helst dokumentation eller sammenligning – De synes en bestemt udbyder er bedst og derfor synes de du skal købe deres bredbånd.

Mon de får flest penge fra den udbyder ved et salg, for netop lige nøjagtigt at forslå den leverandør af mobilt bredbånd? Hmm svaret er JA.

Vi sammenligner 5G mobilt bredbånd UDEN at ligge fingre imellem

Mobilt bredbånd informationHer hos Mobil-daekning.dk er det vigtigt for os, at du får de ultimativt bedste forudsætninger for at kunne vælge den udbyder, der matcher bedst til dine behov og økonomi og det kræver, at vi viser dig hele markedet og ikke kun lidt af dem vi tjener mest på at henvise til – det kan ikke bruges til en pind.

Derfor tager vi også masser af mobilt bredbånd udbydere med i vores kæmpe sammenligning – udbydere som vi intet tjener på at medtage og som ofte ikke er billigere end de andre, men de skal altså også have mulighed for at være repræsenteret – måske du synes bedre om et af deres tilbud og det passer lige til din families behov.

Med andre ord – vi tager masser af udbydere med i vores prissammenligning, så du ikke selv skal surfe rundt i 3 dage, du finder nemt den mobilt bredbånd leverandør, der bedst matcher din families behov i vores oversigt.

Gider du ikke læse hele guiden? – Se vores anbefaling her

Det er meget svært, at anbefale en mobilt bredbånd udbyder, der kan tilfredsstille alles behov – Der vil være tale om enormt mange forskellige lokationer og behov for Gb data.
Og derfor anbefaler vi kun det selskab vi ved, ar gennemsnitslig bedste dækning og hastighed i Danmark til den bedste pris -og det er ganske enkelt Telmore.

Telmore er ejet af TDC og de bruger derfor naturligvis det bedste netværk i Danmark fra TDC og har lavere priser end Yousee, som er TDCs topselskab.

Telmore er et “Billigt” selskab, der har til formål at sælge billige mobilabonnementer, men  også billige mobilt bredbånd abonnementer   – Det er dyre end hvis du vælger de helt billige tilbud fra f.eks. Oister, men du får bedre dækning og hastighed på 5G.

Med andre ord:

Skal det være godt og stabilt – Så vælg Telmore.dk

Skal det være billigt og måske godt – Så vælg Oister.dk

Før du vælger en mobilt bredbånd udbyder

Har du komplet styr på begreber som GB data inkluderet, USB modem, Mobil router og 4G / 5G, så spring bare afsnittet her over.

Vil du gerne have lidt mere info og viden, så du vælge det helt rigtige mobilt internet, så læs med her

Hvor mange GB data skal vi have inkluderet?

Det afhænger naturligvis af, hvor mange I er i familien, alderen på eventuelt børn og hvor meget I selv som voksne er online / streamer film etc.

Lad os her tage udgangspunkt i en familie med to børn to voksne, der skal på ferie i Danmark 3 – 4 gange om året og derfor gerne vil have mobilt bredbånd, der kan tages med.

På en standard weekend med en teenager, der spiller online 5 – 10 timer , ser et par film og Youtube videoer og et andet bar, der måske ser tegnefilm på Disney+ et par timer, laver lidt matematik i kombination med et par voksne, der ser en dokumentar, en film og streamer lidt musik.

Ja, så er vi allerede oppe på omkring 30 – 50 Gb alt efter hvilken kvalitet der vælges og hvor længe.

Der kan med andre ord hurtigt bruges 50GB data.

Skal I være sikre op en HEL weekend (der allerede begynder fredag kl.15 -og slutter på vej hjem i bilen søndag) så skal I op p omkring 50 – 100 GB.

Skal I under det, så vil det kræve, at I er væk fra sommerhuset længe hver dag -eller indfører restriktioner.

GB til en hel uge

Valg af mobilt bredbånd GbHer vil vi anbefale, at der købes mobilt bredbånd abonnement på 100Gb pr måned og resten spædes til fra de forskellige mobilabonnementer i familien via hotspot.

Det er en god ide, at lave en fælles aftale i begyndelsen af ferien omkring databrug – eller som de unge kender det ”Skærm-tid””

De bliver simpelthen nød til at begrænse sig og se flere film sammen med jer andre.

Mange vælger at indfører aftenfilm, hvor alle ser en film sammen – Det er ualmindeligt hyggeligt og det er også super godt til at spare på data.

Når 4 -7 mennesker ser en film sammen, så bruger de jo data som en enkelt kunne.

Gør aftenens film til noget helt specielt – Ekstra tip

I løbet af dagen, kan aftenens film blive præsenteret som et valg mellem 3 helt nye film (her køber man naturligvis filmen på en streamingkanal til f.eks. kr. 49).

Det kan være den der vinder i Ludo eller Matador må vælge filmen, der skal vises kl.20:00 efter aftensmaden og med popkorn.

Se så bliver det pludselig noget helt andet, at se film med de voksne – og der bruges langt mindre data den aften = win / win.

Det tekniske – Hvilken 5G internet leverandør skal vi så vælge?

Det er desværre slet ikke ret nemt at svare på, der mange som tilbyder mobilt bredbånd, men fælles for dem er heldigvis, at de alle bruger 1 af 3 netværk i Danmark og derfor vælger man i princippet kun mellem 3 netværk og en pris + ekstra services.

I Danmark er der 3 mobilt bredbånd netværk og de ejes af 3 mobil, Telia/Telenor og TDC.

Alle andre end de nævnte mobilselskaber ovenfor, de har ikke deres eget netværk og lejer sig ind på et af de tre net.

CallMe er f.eks. ejet af Telia og bruger naturligvis deres Net. CBB er ejet af Telenor og bruger deres netværk og Oister er ejet af 3Mobil.

Det betyder at det du i praksis vælger imellem er kvaliteten i netværket og prisen.

  • TDC har det ultimativt bedst dækkende og hurtigste netværk
  • Telia / telenor har det andet bedste
  • 3 mobil har det tredje bedste – men samarbejder med Telia/Telenor om at dække hele Danmark.

Tjek dækningen før du køber noget

På mastedatabasen som er offentligt ejet, kan du se hvilke master, der er opsat tættest på den placering du skal bruge mobilt bredbånd – tættest på sommerhuset, campingpladsen, husbåden etc.

Jo tættere den er des bedre dækning vil du kunne opleve i teorien, men bemærk at en hel del ting kan gøre dækningen svagere, ja direkte mangelfuld f.eks.:

  • Høje bakker
  • Store skovområder
  • Dybe dale
  • Søer, der reflekterer mobilsignalet
  • Tygge betonbygninger / vægge
  • Energiruder med metalfilm

Guide til valg af mobilt bredbånd

1. Gå ind på mastedatabasen.dk og indtast ferieadressens adresse
2. Tjek hvilke mobilfirmaer, der har master tæt på
3. Besøg mobilselskabernes hjemmesider og tjek deres priser – Se dem her
4. Sammenlign prisen på en sommer/ferie med mobilt bredånd (3 mdr)
5. Bestil i god tid ( Det tager ca. 1 uge før du har det)

Udstyr? Mobil bredbånd router eller USB?

forklaring USB mobilrouterNår du besøger en mobil bredbåndudbyder vil du opleve, at du kan få forskellige udstyr med i dit abonnement – enten til lav kontantpris eller til lav abonnement / afbetalingspris.

Du vil typisk kunne vælge mellem et USB internet modem, hvor du sætter det leverede sim-kort i og sætter i en PC.

Det koster typisk 300 kroner.

Det er vældig smart, men det har den ulempe at din PC skal med på ferie og den skal stå tændt og lade hele tiden – Den skal nemlig sende internet ud i sommerhuset via et hotspot.

Det er enormt irriterende og dyrt i strøm – ja og der er alt muligt andet irriterende ved den løsning.

Hos de fleste mobilselskaber kan du vælge at få en mobil router med til omkring 500 kroner og det er simpelthen en fantastisk løsning.

Den lille boks fungerer helt som hvis du deler internettet på din telefon via et hotspot. Der lavet Wi-Fi i hele sommerhuset og 32 kan logge ind på samme tid.

Den har batteri i og kan derfor tages med i bilen, på stranden eller hvor I skal hen.

-og nok det bedste, I slipper for at hver voksnes mobiltelefon skal ligge og være brandvarm i laderen med et hotspot ungerne kan bruge.

Det er altså en rigtig god løsning og hvis I vælger et GB abonnement, der ikke er alt for vildt, er det også billigt.

Mobilt bredbånd anbefaling

Det er meget svært, at anbefale en mobilt bredbånd udbyder, der kan tilfredsstille alles behov – Der vil være tale om enormt mange forskellige lokationer og behov for GB data.
Og derfor anbefaler vi kun det selskab vi ved, har gennemsnitslig bedste dækning og hastighed i Danmark –  til den bedste pris -og det er ganske enkelt Telmore.

Telmore er ejet af TDC og de bruger derfor naturligvis det bedste netværk i Danmark fra TDC og har lavere priser end Yousee, som er TDCs topselskab.

Telmore er et “Billigt” selskab, der har til formål at sælge billige mobilabonnementer, men  også billige mobilt bredbånd abonnementer   – Det er dyre end hvis du vælger de helt billige tilbud fra f.eks. Oister, men du får bedre dækning og hastighed på 5G.

Med andre ord:

Skal det være godt og stabilt – Så vælg Telmore.dk

Skal det være billigt og måske godt – Så vælg Oister.dk

Skal vi vælge 4G eller 5G?

5g eller 4G mobilt internetValget mellem 4G og 5G mobilt bredbånd afhænger af dine behov og krav til hastighed og dækning.

4G er en hurtig og pålidelig teknologi, der kan opnå hastigheder på op til 300 Mbps, afhængigt af din placering og netværksdækning. Det er velegnet til almindelig brug som at browse på internettet, streame video i HD-kvalitet og downloade filer.

5G er en nyere teknologi, der er hurtigere end 4G og kan opnå hastigheder på op til 10 Gbps eller mere. Det er også mere pålideligt og har en lavere latenstid, hvilket betyder, at der er mindre forsinkelse i datatransmissionen. 5G er velegnet til mere avanceret brug som virtuelle møder, cloud computing og Internet of Things (IoT) applikationer.

Hvis du kun har brug for mobilt bredbånd til almindelig brug som at browse på internettet og streame video i HD-kvalitet, kan 4G være tilstrækkeligt. Hvis du derimod har brug for mere avancerede applikationer som virtuelle møder eller cloud computing, eller hvis du vil have en mere pålidelig og hurtigere forbindelse generelt, kan 5G være et bedre valg.

Det er også vigtigt at bemærke, at 5G endnu ikke er fuldt udrullet i alle områder og kan have en mindre dækning end 4G. Derfor kan det være en god idé at undersøge, om 5G er tilgængeligt i dit område, og om det opfylder dine krav til dækning og hastighed, før du vælger at investere i 5G mobilt bredbånd.

5G Mobil bredbånd priser

Pris sorteret - Billigste mobil bredbånd abonnement øverst
GB inkl.
Pris
pr. MD
Læs mere
Oister mobil bredåbnd6 GB

49,-besøg mobiludbyder her
Telmore mobilt bredbånd5 GB
49,-
besøg mobiludbyder her
CBB internet7 GB
59,-
besøg mobiludbyder her
CBB priser40 GB
99,-
besøg mobiludbyder her
Telmore internet40 GB
99,-

besøg mobiludbyder her
Oister mobilt internet50 GB
99,-
besøg mobiludbyder her
CBB mobilt bredbånd75 GB
129,-

besøg CBB her
Oister trådløs internet200 GB
149,-besøg mobiludbyder her
Telmore usb bredbånd125 GB
149,-

besøg mobiludbyder her
CBB trådløs internet175 GB
159,-
besøg mobiludbyder her
Oister isb net1.000 GB
199,-besøg mobiludbyder her
CBB trådløs internet300 GB199,-besøg mobiludbyder her
Telmore mobil internet 1.000 GB
269,- besøg mobiludbyder her
3 mobilt internetUbegrænset GB
279,-besøg 3 bredbånd her
Telenor1.000 GB299,-besøg 3 bredbånd her

Se priser på 5G internet inkl. rigtig 5G router til hjemmet herunder

Priser på 5G internet til hjemmet

Priserne ovenfor er på 5G internet med et USB modem eller en mobilrouter.

Vil du gerne have 5G internet i hjemmet som det primære internet, kan du vælge mellem lidt anderledes sammensatte pakker.

Her får du adgang til 5G internettet, mellem 1.000 GB og helt fri data + en kraftigere router, der ud som dem vi kender fra fibernet.

5G ruteren er ret dyr, at købe uden et abonnement, så derfor er der 6 mdrs. binding (Det er der ikke med usb modem)

Se tre eksempler på 5G internet til hjemmet herunder

5G internet til hjemmet

3 Mobil Internet til hjemmet

100% FRI TRAFIK, ingen begrænsninger
Router Inkluderet
30 dages tilfredsheds garanti

Mindstepris  Kr. 1.374,- (6 mdr)

Pris pr. md. 179,-

5G internet router

Oister 5G Internet til hjemmet

1.000 GB trafik pr. måned
Router Inkluderet
Ingen oprettelsesgebyr

Mindstepris  Kr. 1.209,- (6 mdr)

Pris pr. md. 134,-

5G internet priser

Telmore Internet til hjemmet

1.000 GB trafik pr. måned
Router Inkluderet
Bedste TDC dækning

Mindstepris  Kr. 1.343,- (6 mdr)

Pris pr. md. 179,-

5G Internet – Hvordan virker det?

5G mobilt bredbånd er den næste generation af trådløst mobilnetværk og forventes at revolutionere den måde, vi kommunikerer og bruger internettet på – dog over en årrække. 5G-netværket er designet til at være hurtigere, mere pålideligt og mere omfattende end den nuværende 4G-teknologi. I Danmark er 5G-mobilt bredbånd allerede tilgængeligt i udvalgte områder, og flere områder forventes at blive dækket i den nærmeste fremtid. TDC dækker store dele af DK, men der er slet ikke samme dækning som med 4G endnu.

5G-teknologien er baseret på højfrekvente radiofrekvenser, der kan bære store mængder data på en meget kort distance. Dette gør det muligt for 5G-netværket at overføre data med meget høje hastigheder og minimere forsinkelser. For eksempel kan man downloade en hel film på få sekunder med 5G-mobilt bredbånd – ulempen ved teknologien er, at der skal opsættes enormt mage mastepositioner for atsende og modtage data.

I Danmark har teleselskaberne TDC, Telia og Telenor allerede lanceret 5G-mobilt bredbånd i nogle udvalgte områder. TDC har lanceret 5G i alle større byer og arbejder konstant på udbygningen, Telia har lanceret i København, Odense og Aalborg, og Telenor har lanceret i København og Aalborg. Disse selskaber planlægger også at øge dækningen af 5G-mobilt bredbånd i andre byer og områder i Danmark i den nærmeste fremtid.

Forvent først en komplet dækning af Danmark i 2025 – 26.

Derfor skal du vælge 5G
Fordelene ved 5G-mobilt bredbånd er mange. Den høje hastighed og lave forsinkelse gør det muligt for brugerne at strømme højkvalitetsvideoer, spille online spil og downloade store filer på få sekunder. Det kan også give mulighed for mere avancerede teknologier, såsom fjernstyring af enheder, selvkørende biler og Internet of Things (IoT)-enheder.

Men der er også nogle udfordringer forbundet med 5G-mobilt bredbånd. Den højere frekvens, der anvendes i 5G-netværket, har en kortere rækkevidde og har sværere ved at trænge gennem bygninger og andre hindringer. Dette betyder, at der er behov for flere 5G-sendere og modtagere for at give en stabil dækning, hvilket kan være en udfordring i nogle områder.

Samlet set er 5G-mobilt bredbånd en spændende ny teknologi, der har potentiale til at forbedre vores liv og revolutionere den måde, vi bruger internettet på. Men det vil tage tid og investeringer at udrulle og optimere 5G-netværket i Danmark for at sikre en stabil og omfattende dækning.

Mobilt internet FAQ

Det mobilt bredbånd, der har bedst dækning er de udbydere, der benytter TDCs netværk – Det er:

TDC erhverv
Yousee
Telmore
Eesy

Men blot fordi TDC har bedste døkning betyder det ikke, at du kan være 100% sikker på det nu også er tilfældet i det område du primært vil bruge mobilt bredbånd – f.eks. kolonihave, sommerhus eller på båd.

Tjek de forskellige udbyderes dækningskort, eller tjek hvilken mobilt bredbånd udbyder, der har en mast nærmest adressen på mastedatabasen.dk

Mobilt bredbånd kan betale sig for alle, der bruger internettet lidt.

Du kan få en internetforbindelse gennem mobilt bredbånd helt ned til 49 kroner om måneden og det kan du ikke med f.eks. Fiber.

Så om det økonomisk kan betale sig, ja det afhønger af hvor meget du bruger internettet.

Oister har f.eks. en løsning, hvor d får hele 2.000 GB data inkluderet til 179 pr måned.

Det er enormt MEGET data og skal I bruge det, vil det kræve I konstant gamer og streamer film hele ugen.

NEJ

Slet ikke.

Wifi er et lille lokalt netværk lavet af en wi-fi router, der typisk dækker hele eller noget af boligen.

Mobilt bredbånd er over det hele og modtages fra mobilmasterne.

Det afhænger af dine individuelle behov og brug af data. Hvis du kun bruger internettet til almindelige aktiviteter såsom, at tjekke e-mails, surfe på nettet og bruge sociale medier, er 1000 GB data langt langt mere end du har behov for. Men hvis du streamer meget video i høj kvalitet, downloader store filer eller spiller online spil, kan du have brug for mere data.

Det er vigtigt at bemærke, at jo højere kvalitet og opløsning af det, du streamer, jo mere data vil du bruge. For eksempel bruger streaming af en time i 4K-opløsning på Netflix ca. 7 GB data, mens streaming af en time i standardopløsning bruger ca. 1 GB data.

Det er en god ide at overveje din nuværende datamængde og dit forbrug, når du vælger en dataplan. Hvis du er i tvivl, kan du altid kontakte din internetudbyder for at få rådgivning om den bedste dataplan til dine behov.

Du ksal bruge internettet MEGET  for 1.000 GB ikek er nok.

Mobilt bredbånd forstærkning

mobilt bredbånd forstærkerKan man forstærke et mobilt bredbånd signal lovligt? Svaret er faktisk JA.

Der er i 2023 kommet ny teknologi på markedet, der bygger på samme teknologi som vi hos mobil-dekning.dk testede til bare i 2008.

Tag en parabol og sæt et mobil modem i brændpunktet – peg den nu mod nærmeste mobilmast og du vil opleve enormt forbedring i både download og upload hastighed – meget voldsomt faktisk.

Løsningen er lavet af et firma ved navn Mikrotik og den er desværre ikke ligefrem billig, men den er der og til dem der desperat leder efter en løsning til f.eks. sommerhuset, ja så er det gode nyheder.

For en parabol og modem med CPU og Ram inkluderet skal vi over de 1.800 – Vi har fundet den hos Proshop til 1.443 inkl. moms (ingen andre slår den pris).
Vi har tjekket hele vejen rundt og eneste mulighed for at få den billigere er Amazon, hvor der kan komme told på og leveringstiden er typisk 6 uger.

Vi vil derfor anbefale Proshop til opgaven – Se den her

Mobilt bredbånd fri data?

Du bør være særligt opmærksom på, at det er blevet normalt at anvende termen “Fri data” trods, der faktisk ikke er 100% fri data inkluderet i et abonnement.

Typisk er der inkluderet 1.000 GB altså 1 TB data pr. måned i abonnementet.

Ganske få mobilt bredbånd udbydere tilbyder mere data inkluderet. Oister har ændret deres abonnementer til at inkludere hele 2 TB og altså det dobbelte.

3 mobil har helt fjernet grænsen på deres 5G mobilt bredbånd abonnement til hjemmet og tilbyder som de eneste i øjeblikket 100% data.

Så husk at tjek, hvad der står med småt – Er der faktisk fri data, eller er der en “Fair use” grænse.

Hvad er forskellen hos de forskellige udbydere af mobilt bredbånd?

Den primære forskel er kvaliteten i det netværk, din løsning tilknytte og naturligvis prisen pr. GB.

Et mobilt bredbånd abonnement har altid en ovre grænse for hvor mange GB data, der må benyttes pr måned.

Lad os se på forskellen hos de forskellige udbydere

Yousee mobilt bredbånd

TDC som ejer Yousee har det bedste mobilt bredbånd netværk i Danmark – det er testet flere år i træk og hvert år, er konklusionen at TDCs netværk er både det bedste dækkende og det med bedste kapacitet.
Yousee er ikke det eneste selskab, der har adgang til netværket, det har Telmore og Eeasy også, så hvis du får et abonnement hos Telmore, vil du med andre ord få nøjagtigt samme dækning og kapacitet -måske til en lavere pris end hos Yousee.

Mobilt bredbånd Telia

Telia har lagt deres mobile bredånd netværk sammen med Telenor fra flere år  siden og du får derfor både adgang til Telia s netværk og Telenors på samme tid.

Det giver en fordel med hensyn til kapacitet, men ikke mht dækning, da Telia og telenor stort set har master på samme placeringer over hele Danmark – Dog er der få undtagelser, der kan have en fordel.

Om du køber mobil bredånd hos Telia, Telenor, Callme eller CBB er komplet ligegyldigt mht dækning.