Find Mobilmaster

Vi har gjort det muligt, at tjekke dækningskort for de 3 mobilnet i Danmark på en og samme side, så du slipper for at surfe rundt.

Når du klikker på Find master herunder, åbnes et specielt udviklet mastekort, hvor du kan se mobilmasternes placeringer, hvem der ejer udstyret på dem og hvilken type udstyr det er.

Ideen er, at du kan tjekke hvilke mobilnetværk, der har master tæt på de områder, hvor du bruger mobilen mest og derefter klikke på den grønne knap og se hvilke forskellige mobilselskaber, der bruger netop det udvalgte netværk – du kan se abonnementer samt priser og vælge det, der passer bedst til dit behov.

Tjek hvor nærmeste mast er – tjek hvilke netværk der har udstyr på masten, vælg en af dem -og klik på den grønne knap for at se, hvad ud kan vælge imellem af mobiludbydere.

Dækningskort fra mobiludbyderne

Udb.NetSe kort
mobildækning3daekningskort
DækningTeliaCallme daekningskort
Dækningskort i DKTelenordaekningskort
Mobil signal3daekningskort
4G dækningTDCdaekningskort
Mobilmaster i DanmarkTelenor
(CBB kort vises)
daekningskort
Mobil NetværkTeliadaekningskort
Telefon signalTDC/Youseedaekningskort
Mobiltale dækning i DanmarkTDC/Youseedaekningskort

Sådan finder du nærmeste mobilmast

På vores specialudviklede kort, kan du se nærmeste mobilmaster / mobilantenner og klikke på dem, når du klikker vil du få et overblik over hvilke mobilselskaber, der har etableret antenner på hver mast -og hvilken type mobilantenner det er.

Flere af mobilselskaberne har komplet fjernet antennernes placering på deres dækningskort, så du kun kan se en teoretisk dækning i dit område – på vores kort, kan du se hvor de er og hvem der ejer dem.

Om Mobilmaster i DK

Masterne er i meget høj grad ejet af Kommunerne og det er som udgangspunkt dem der indgår aftalerne med mobiludbyderne.

Når en ny mast er nødvendig, vil Kommunen forsøge at finde et passende lod og købe det af ejeren.

Herefter opsættes masten for kommunens regning og der laves flerårige kontrakter med de mobilfirmaer, der ønsker at montere deres udstyr.

Flere mobilselskabers net på samme mast

En mobilmast er derfor et sted, hvor flere mobilantenner fra forskellige mobilselskaber kan monteres og ikke blot et sted hvor kun 1 udbyder sender og modtager data fra.

Der dog flere tilfælde, hvor der kun er 1 enkelt mobilselskab på en mast, men det er ret sjældent at finde i dag.

Hvor monteres mobilantenner i DK

De mest kendte mobilmaster, er de meget høje metalmaster lavet til formålet og kun det formål.

Dem kender vi fordi de er meget høje og ikke ligefrem kønne.

Men der er faktisk master mange flere steder, prøv at se op på høje bygninger, der vil ofte være antenner monteret på en kort lille maste.

Høje skorstene vil meget ofte også være benyttet, hvis de står korrekt placeret kontra det mobilselskaberne har behov for i lokalområdet.

Krav til mobiltelefonmaster

Der er naturligvis krav om, hvor kraftigt en mobilmastes udstyr må sende og det tvinger mobilselskaberne til at sætte mange små antenner op frem for, som radiostationerne, at have få meget kraftige sendemaster.

Den ”stråling” som udsendes fra mobilmasterne er helt ned til 5.000 gange lavere og derfor er der som udgangspunkt kun behov for særlige foranstaltninger, hvis der arbejdes tæt på masterne f.eks. med at montere og servicere dem.

Udover den lavere styrke som signalerne udsendes med, er de sendt på en langt højere frekvens (typisk 1.800 Mhz) som betyder at bølgerne har svært ved at trænge igennem bygninger, bakker og skove – og dermed påvirker langt mindre kontra radiobølgerne.

Da 5G kom på tale, var der i dele af befolkningen meget stor modtand, da teknologien blev misforstået og anset for at være farlig.

5G sender i flere tilfælde med endnu mindre bølger og er dermed endnu mindre farlig.

Der ikke påvist nogen som helst sundhedsskadelig påvirkning af hverken mobil eller 5G stråling frem til i dag i 2024.

De studier der ofte henvises til af dem, der mener strålerne er farlig, er misforstået studier, der ikke hverken i teorien eller praksis påviser nogen fare ved mobilstråling.