Guide: 5G Internet

5G er helt klart vejen frem kontra gammel teknologi med kabler, der kun kan bruges på én enkelt adresse.

Med 5G internet får du mulighed for at tage familiens internet med rundt i hele Danmark og altid være online med lynhurtigt internet på Fiberniveau.

Er 5G Internet noget for os?

5G internt I har i dag en almindelig internetforbindelse – enten gennem fiber, ADSL eller Kabel-tv kablerne og den fungere måske faktisk meget godt.

Men I kan ikke lige tage internettet med i sommerhus, på ferie Lalandia eller når i er hos svigermekanikken.

Det er netop her 5G rykker og giver ekstra værdi pr krone

Forstil dig du kan tage din fiberinternet adgang med rundt i Danmark og bare koble op, det er i store træk det I kan få med en 5G forbindelse.

Kan TV streame og kan der spilles?

Bor I centralt og i et område med stærk 5G dækning, ja så kan I både spille 10 på samme tid og se TV fuldstændigt på samme niveau som med en fiber internet forbindele.

Der er ingen forskel i praksis.

I får til sendt en router, nøjagtigt som den i allerede har haft og den sender Wi-FI ud i hele hjemmet – Eneste foskel er, at den ”Taler” med en mobilmast tæt på kontra et kabel i jorden.

Er 5G internet hurtigt nok?

Bor I tæt på en 5G mobilmast kan I opleve fra 200 til 900 mbit hastighed og det med lynhurtigt ping, så der også kan spilles de vilde PC-spil.

Det er med andre ord fremtidens internet, der i løbet af få år vil blive meget udbredt og den primære måde at få internet adgang på.

Ganske enkelt fordi det er helt lige så hurtigt som fiber internet og kan TAGES med i sommerhus, med ned på båden, på ferier i DK, på bagsædet af bilen og meget mere.

Hvad koster 5G internet

Okay, jeg er overbevist, det er en smart teknologi og vi overvejer da at skifte, men hvad koster det i forhold til de vi har lige nu?

I forhold til en hurtig fibernet forbindelse eller Kabel-TV forbindelse koster 5G internet i dag faktisk typisk mindre pr. måned.

5G internet koster i snit 285,- pr måned

Alt efter hvilket selskab du vælger, er der en lille smule forskel, men prisen er ca. de 285 pr måned.

Men så har I altså både internt i hjemmet og med på ferien i hele Danmark.

Så behøver I ikke have et mobilabonnement med meget data, som båndlægger en mobil i sommerhuset, der konstant skal være i laderen.

5G internet priser – eksempler

Bemærk: Prisen er 179 i de første 6 mdr, derefter stiger den hos dem alle til 279,- pr. md.

Hvordan virker 5G bredbånd?

5G er en videreudvikling af den 4G teknologi vi kender i dag fra mobilnettet, der hjælper os dagligt med at give internetadgang og tale i digital kvalitet.

4G er lynhurtigt, men har en opkoblingstid fra når du indtaster en hjemmeside adresse til den bliver vist, som er langsomt.

Det kaldes i fagsprog PING.

Den videreudviklede teknologi, har ikke længere den langsomme tilslutningshastighed og derfor er 5G pludselig helt på niveau med fiberinternt.

Ud over lynhurtig ping, så er teknologien også udviklet videre, så selve hastigheden der surfes, downloades, streames med er over dobbelt så høj kontra 4G.

4G peaker typisk omkring 180 – 230 mbit, hvis du har rigtig god dækning -5G ligger helt oppe omkring 900 mbit.

Hurtig ping og hurtig hastighed på nettet betyder, at den trådløse 5G internetforbindelse rent faktisk kan konkurrere med fibernet og derfor for langt de fleste husstande i større danske byer er et rigtigt godt alternativ – fordi det kan tages med.

Du får i praksis samme oplevelse -og nu kan du å bare lige tage din internetforbindelse med.
Om du medbringer din forbindelse på lejerskole ed børnenes spejdertur eller tager det med i et lejet sommerhus, det er komplet ligegyldigt, det virker bare og der er top hastighed.
Det er med andre ord perfekt til alle familier, der ofte tager på ferier rundt i Danmark.
(Bemærk. der naturligvis skal være dækning i de områder I anvender det)

5G internet router

Du kan få en Wi-Fi router med i prisen hos de fleste mobilselskaber og den fungerer fuldstændigt som du kender det.

Eneste forskel er, at den ikke er tilsluttet et kabel, men får internettet gennem en antenne.

Derfor kan du også medbringe din 5G router rundt i hele landet – uden ekstra pris.

Der kan være op til 32 enheder til koblet på samme tid og der er mulighed for at lave sikkert Wi-Fi netværk med WAP2 og kode.

Vil du gerne have en router med batteri i, så du kan sidde på stranden og surfe med 5G, så skal du vælge den type router, der hedder “Mobil 5G router”, den kan også bruges i f.eks. bilen

5G internet hastighed

Som udgangspunkt kan du forvente fra 200 til 900 mbit download med 5G – og lynhurtig PING

Det er dog kun i områder med fuld og komplet 5G dækning.

Udenfor områder med 100% 5G signal vil hastigheden være lavere, des svagere signalet er.

Hvor er der 5G Netværk?

Der er 5G Netværk i alle større byer og det er primært de ca. 120 største byer i Danmark, der har fået 5G mobilantenner monteret.

Bor du ikke i en stor by, vil det derfor være en god ide, at tjekke vores mastekort go se om der er en 5G mobilantenne sat på en mast nær din adresse.

Typisk vil der stort set altid være mindst et af de tre mobilnetværk, der har sat en 5G antenne op og det vil ofte være i centrum.
Her dækker den med voldsomt hurtigt mobilinternt omkring 1 – 2 km væk resten får noget lavere hastighed.

Det er med andre ord vigtigt, at I bor tæt på en mobilmast med 5G mobilantenner på, for I kan på lynhurtigt internet.

Tjek om der er en 5G maste tæt på adressen på vores mobilantennekort

Kan man mærke forskel på 4G og 5G?

Befinder du dig i et område med fuld dækning på 4G og 5G vil den store forskel være den tid det tager fra du indtaster en internetadresse til din browser begynder at hente en hjemmeside frem.

Det kaldes i fagsprog PING og det har i praksis været eneste hestesko ved 4G kontra Kabelinternet / fiberinternet.

5G teknologien har ikke den lange ekstra svartid, der kan få det til at virke langsomt – nu er det komplet lige så hurtigt som fiber.

Det eneste krav er, at du er i et område med god dækning.

Med andre ord = JA, der er stor forskel