Sony Xperia A5 III – God kvalitet

Sony a5 mobilI vanlig Sony designstil er A5 ikke nogen ny stjerne på himlen, den har det traditionelle Sony design uden alt for meget lir og knapper.

Mobilen har en god vægt og ligger godt i hånden, den åbnes med fingeraftryk på højre side, hvor det er pegefingeren på siden af telefonen der aflæses – altså ikke som iphone eller Samsung i bunden af mobilen.

Det kræver lidt tilvænning, men er faktisk kun en fordel, da man efter fingeraftryksscanning har mobilen i hånden klar til at gå videre. (Man kan åbne med én hånd)

Softwaren og brugeroplevelsen – Sony a5

Det hele er ret simpelt opsat, så man ikke kommer i tvivl om ret meget.

Der er knapper til de vigtigste områder og ellers muligheder under ”Indstillinger”.

På siden af telefonen er der en knap til Google Assistent, som rent faktisk fatter hvad du beder om og en knap til at tage billeder.

Batterikapacitet

I dag er mange fokuseret på batterikapaciteten på en mobil og her kan den levere det du har behov for i en hel dag -og aften uden problemer.

Modellen kan ikke lades fra en plade, hvilket er lidt upraktisk, men helt ærligt, der er altså ikke ret stor forskel på at ligge den på en plade eller sætte et stik i den – det er bare irriterende at have en plade til at ligge i skabet nu.

Skærm

Den er helt fin, men ikke et hit i solskin, der kan man nærmest ikke se hvad der står. Men indenfor, er den helt fin og viser billeder helt skarpe og flotte.

Det er ikke en skærm, der præsenterer det bedste mulige inden for teknologien i dag, men langt de fleste slår alligevel energisparer funktion til, der nedskalerer skærmens opløsning og lysniveau.

Nå ja, og så har den Gorillalgas på, naturligvis.

Holdbarhed

Versionen vi har haft fingre i, har været mindst 5 gange på gulvet og vejen. Den er meget glat og flader derfor let ud a flommen.

Skærmen er hel og der er ingen tegn på skader endnu.

Umiddelbart tegner det godt.

Vi har haft den en tur i håndvasken og havet, det klarede den fint, den fortæller selv hvornår den er tør og klar til evnt. opladning.

Displayet er godt til at modstå ridser og efter 4 måneders test, er der ingen synlige småridser -trods den har være t hen af vejen et par gange.

Pris kontra kvalitet

Prisen ligger i medium segmentet for mobiler og du får rigtigt meget for pengene, du får dog ikke den vildeste skærm set på jorden eller den vildeste CPU, men du får noget der faktisk på alle punkter er over middel og det gør modellen super interessant for dem, der gerne vil ave en god mobil, men ikke gider betale 12.000 for den.

Det er med andre ord en perfekt mobil, til dig der skal hav en mobiltelefon, der kan holde til lidt af hvert og har okay batterilevetid og funktioner (f.eks. 5G).

Kameraet – Sonys force

Det kan godt være de hos Sony har markedsført sig kraftigt på kameraet lavet i samarbejde med Zeiss og man er da bestemt heller ikke i tvivl om, at det er anderledes, når mobilen vendes om.

Der sider en almindelig lille linse og en kæmpe stor linse, der faktisk ligner dem på et rigtigt kamera, bare i miniudgave.

Billeder og video er i super god kvalitet og kameraet er lynhurtigt.

Der er ikke noget at komme efter der.

Godt / Knap så godt

Godt:

Super godt kamera
Gedigen kvalitet
Hurtig nok til det hele
5G

Knap så godt:

Sonys skin kræver tilvænning

HuaWei P30 Pro Data

Vægt: 164 g
Dimensioner: 158 x 68 x 8.2 mm
OS: Android Pie
Skærmstørrelse: 6.1 inch
Opløsning: 1080 x 2520 pixels
CPU: 8 kerners Snapdragon 855
RAM: 6 GB
Hukommelse: 128GB
Batteri: 3,140mAh
Kamera bagside: 12MP + 12 MP + 12 MP zoom
Kamera front: 8 MP

Sony A5 Xperia III priser