Huawei P9 – Hvor er den billig?

Kinesiske Huawei har de senest

Huawei P9

e år valgt at tage kampen op med giganterne fra Apple, Sony og Samsung. Et af deres bud på en konkurrent er deres P9-model, som både findes som en P9-model, en P9 Lite og en P9 Plus. Vi kigger nærmere på fordelene ved modellen, samt hvor den er udfordret.

En hurtig kinesisk model

Huawei har i forhold til deres P8-model forbedret hastigheden på telefonen væsentligt. Hauwei P9 er hurtig, når der tales om brugen af apps, navigering og brug af internettet. Det giver en god brugeroplevelse. Du vil med en Huawei P9 ikke opleve en hakket brugeroverflade og behov for at genstarte telefonen, fordi den er gået i stå.

Stor skærm med et unikt billede

Huawei har formået at lave en telefon, der har en fuld HD-skærm. Det resulterer i et klart og tydeligt billede. Skærmen er klar og flot, når du kigger fra siden såvel som lige fra den. Her har Huawei høstet stor ros. Modellen er fuldt ud i stand til at hamle op med konkurrenterne fra Apple, Sony og Samsung på dette punkt. Ønsker du derfor et klart og tydeligt billede med en høj opløsning, kan Huawei P9 her være et godt bud.

Skærmstørrelse som overvejelse

Huawei P9 har en skærm på 5,2”. Det er væsentligt større end f.eks. en iPhone og marginalt større end hos de nyeste Samsung-modeller. Skærmen er helt sikkert lavet ud fra tankegangen om at udnytte den gode opløsning bedst muligt. Dog kan skærmen for nogle måske virke en smule voldsom, hvor en størrelse der er lidt mindre ville være at foretrække. Er du decideret modstander af en stor skærm , er Huawei P9 nok ikke vejen frem.

Fine billeder

Noget af det, der kigges meget efter i de nye smartphones, er kameraet. I dag er kameraet i nogle mobiltelefoner så godt, at der stort set ingen forskel på et normalt fotokamera. Huawei P9-modellen skulle ifølge producenten selv have bedre billeder end konkurrenter fra Apple og Samsung. Noget,, som nok mere handler om en smagssag end reelt fakta.

Der er dog ingen tvivl om, at kameraet i Huaweis model er godt og kan tage klare og tydelige billeder, som sagtens kan vise til andre med god vilje.

Der, hvor kameraet har sine udfordringer er ved billeder i mørke. Her er billederne stadig fine, men ikke det bedste, der hidtil er set.

Lad opladeren blive derhjemme

Batteritiden på P9-modellen er imponerende. Huawei P9 kan holde to dage på en opladning. Derfor kan du sagtens lade opladeren blive derhjemme. Med en så lang levetid på batteriet sikrer du, at din Huawei ikke løber tør for strøm på unødige tidspunkter. Vi ved alle, hvor irriterende det kan være.

En af grundene til at batteritiden er så lang skyldes, at du kan bestemme, om apps må være tændte, når skærmen er slukket. Ved at slukke apps, der er strømslugere, kan du hente meget batteritid og derved undgå, at din mobil løber tør for strøm.

Konklusion for P9

Huawei P9 er fin telefon på markedet, der er sin pris værd. Ønsker du derfor ikke at give 5000-6000 kroner for din telefon, kan du med fordel spare et par tusinde kroner ved at købe en Huawei P9. Telefonen har en god brugeroverflade og er hurtig. Dertil er kameraet fint og batterilevetiden god. Telefonen er ikke ekstraordinær i forhold til konkurrenterne, men taget prisen i betragtningen, kan den sagtens være et godt alternativ til de øvrige modeller.

Godt / Knap så godt

Godt:

Dobbelt kamera teknologi
Fingeraftryks aflæser
Fin batterilevetid
Billig

Knap så godt:

Kamera softwaren er lidt rodet

HuaWei P9 Data:

  • Dual linse kamera
  • Kirin CPU
  • 3GB RAM
  • 5.2″ FHD skærm
  • 3000mAh batteri
  • Android Marshmallow with EMUI
  • Mærke: Huawei