Iphone SE – Hvor er den billig?

Apple har de seneste år sat sig på mobilmarkedet som en gigant. Mærket har høstet stor anerkendelse for deres brugervenlige mobiltelefoner med et flot design. Et af de få kritikpunkter har dog været skærmens størrelse som i årenes løb kun er blevet større og større. Nu har Apple valgt at lytte til brugerne. Ud af det er kommet iPhone SE, som har større

Iphone SE

lse som iPhone 5 og 5S, men indhold som den nyeste 6’er. Vi kigger nærmere på fordelene ved modellen, som også har et par udfordringer.

Den originale skærm

Modellen skal have stor ros for sit udseende som er identisk med de tidligere 5- og 5S-modeller. Skærmens størrelse er på 4”, og det er en god størrelse for langt størstedelen. Her skiller modellen sig ud fra mængden, hvor mange nye topmodeller rammer en skærmstørrelse på over 5”. Her bevarer Apple det originale udseende. Er du derfor modstander af tendensen med forøgede skærme, er iPhone SE en mulighed.

Skærmen er en smagssag

Den mindre skærm deler dog alligevel vandene. Mens den ene halvdel finder den smart og fiks, vil andre godt have en større skærm med et klarere billede. Det er en smagssag. iPhone SE henvender sig til dem, der ønsker at bevare den skærmstørrelse, de har haft fra

tidligere. Er du derimod fan af den større skærm, som f.eks. sidder i iPhone 6 og Samsung Galaxy S7, er iPhone SE måske ikke telefonen for dig.

En lille telefon med en imponerende batteritid

Jo mindre en telefon er, jo mindre er batteriet der sidder i telefonen også. Da iPhone SE har en lille størrelse, giver det ikke batteriet de bedste betingelser. Men her imponerer Apple. iPhone SE kan holde helt op til halvandet døgn på en opladning, og det er dybt i

mponerende taget telefonens størrelse i betragtning.

Bruger du din telefon regelmæssigt i løbet af dagen, vil en daglig ladning dog være en nødvendighed. Modellen tilhører ikke de bedste på dette område, men leverer alligevel et imponerende resultat. Vil du dog have en telefon med længere levetid på en opladning, skal du finde en model med en større skærm.

Uændret – men kun udvendigt

Det kan godt være, at designet og skærmstørrelsen på iPhone SE tager dig tilbage til den gamle 5’er-serie. Men det er kun lige indtil, du bruger telefonen. Her vil du opdage, at en iPhone SE er væsentlig hurtigere end iPhone 5 og 5S. Tests viser, at modellen sagtens kan bruges som alternativ til den nye 6’er, når det kommer til hastighed. Derfor skal man ikke lade sig snyde af det “gamle” design.

Apple har igen succes med kameraet

Kameraet i iPhone SE er sublimt. Apple har tradition for at lave gode kameraer i deres modeller, og nu har de gjort det igen. Modellen er i top på næsten alle parametre, der er testet vedrørende kameraet. Kun på billeder i mørke kommer iPhone SE til kort. Her er Samsungs bedste modeller en smule bedre. En lille svaghed i et helhedsindtryk, som omkring kameraet er rigtig godt.

Konklusion for Iphone SE

iPhone SE er uden tvivl en topmodel gemt i en 4” skærm. Telefonen er brugervenlig, hurtig som få, har et fantastisk kamera og et elegant design. Det eneste minus kan være, at skærmen ikke er stor nok. Er det tilfældet, findes der masser af andre skarpe modeller med skærmstørrelser på over de 5”. Denne model er forfriskende og skiller sig ud fra de størrelsesmæssige giganter. Modellen findes både som 16 og 64 GB. Prisforskellen på de to modeller er ca. 900 kroner, og modellen har en startpris på 3600 kroner. Derfor får du rigtig meget mobiltelefon for pengene. Et perfekt valg til dig, der ønsker at bibeholde en mindre

Godt / Knap så godt

Godt:

En lidt mindre og handy mobil
Godt kamera
Høj ydelse
God batterilevetid

Knap så godt:

God men, ikke fantastisk skærm
Dårligt front kamera
Kun 16 GB, som standard

Iphone SE Data:

  • 4″ IPS Retina skærm
  • iOS 9.3
  • A9 dual-core CPU
  • 2GB RAM internt lager
  • FIngeraftryks læser
  • 1624 mAh batteri
  • 16 or 64GB lager alt efter model
  • 12MP kamera bag på
  • 1.2MP Kamera foran
  • Live photos
  • Mærke: Apple

Iphone SE priser