Lumina 550 – Hvor er den billig?

Lumia 550Microsoft Lumia 550 er en budgetmobil med et prisskilt på lige under 1000 kroner. Derfor henvender den sig til dig, der ønsker en ny smartphone til et minimumsbeløb. Vi kigger nærmere på modellen. Er den god til pengene, eller kan det bedre betale sig at kigge efter bedre og dyrere alternativer?

En god skærmoplevelse

Microsoft Lumia 550 har en skærmstørrelse på 4,7”. Det er samme størrelse som en iPhone, og derfor skiller modellen sig ikke ud som mængden. Displayet på skærmen er yderst godt prisen taget i betragtning. Det er skarpt, og modellen råder også imponerende funktioner, der ikke ligner noget, der kan købes for under 1000 kroner.

Et billigt design

Bagsiden af designet på Lumia 550 består af plastik. Det ligner ikke noget, der har krævet mange penge at lave, og Apple og Samsung har pænere designs. Men hvad kunne man også forvente? Den største svaghed ved designet er, at telefonen fremstår glat og derfor nemt kan have en tendens til at glide ud af hånden på en.

Kameraet er okay til prisen

Kameraet råder over fem megapixel. Ikke meget for en smartphone, men resultatet af billederne er alligevel fine. Det er intet mesterværk, men taget pris og kamera i betragtning har Microsoft klaret det ganske godt. Dog halter fokuseringen en del, hvorfor det er svært at få skarpe detaljer med. Alt i alt er det et middelmådigt kamera, som der ikke kan klages over prisen taget i mente.

Batteriet er upåklageligt

Batterilevetiden på Lumia 550 er på lige over et døgn. Også ved intens brug. Det må siges at være imponerende. Her er Microsofts model stort set lige så god, som mange af de modeller der er flere tusinde kroner dyrere.

Hvis du derfor kan leve med, at du skal lade din telefon op en gang om dagen, så er det ikke her, du skal kigge efter alternativer.

Windows 10 – en skjult skat

Microsofts modeller kører selvfølgelig med Windows. Her er Lumia 550-modellen udstyret med Windows 10, som er en af telefonens helt store styrker. Det giver telefonen en god og sikker navigering rundt i apps og brugeroverflader. Dertil er der mulighed for at bruge Office-produkterne på telefonen. Dette skal ses som en absolut fordel for en discountmodel.

Prisen findes ikke billigere

Modellen er blandt de billigste på markedet, og alene dette gør den attraktiv for mange. Telefon koster en del under 1000 kroner, og derfor er det også begrænset, hvad der kan forventes af modellen. Alligevel præsenterer Microsoft dig for en god skærm og en fin navigering rundt på selve telefonen. Kameraet er fint til prisen, og så er der ikke mindst Windows 10. Derfor er telefonen på mange måder sin pris værd.

Konklusion for Lumina 550

Når den samlede bedømmelse over Microsoft Lumia 550 skal falde, skal den bedømmes på retfærdig vis. Den er ikke på niveau med en topmodel fra Samsung eller Apple, og det skal heller ikke være det. Den skal fungere som et billigt alternativ til folk, der ikke ønsker at bruge en formue på en ny smartphone.

Modellen er sin pris værd. Lad det være sagt med det samme. Den har flere fine funktioner, som bestemt ikke kan forventes bedre til under 1000 kroner. Ønskes der en totalt brugerglæde, skal der dog smides lidt flere penge efter en telefon. Som en model, der er noget nær den billigste på markedet, består Lumia 550 dog fint. Så må det være op til den enkelte at bestemme, hvor meget der skal betales for en smartphones.

Godt / Knap så godt

Godt:
God skærm
Godt kamera
Lav pris

Knap så godt:
Langsom
Lav batterilevetid

Lumina 550 Data:

4,7″ skærm
5 mpx kamera
1,1 ghz cpu
2200 MAh batteri
8 GB ram – kan udvides