Sony Xperia Z5 Compact – Hvor er den billig?

Sony Xperia Z5 compactSony har de seneste år taget mobilkampen op med giganterne fra Samsung og Apple. En af deres bud på en topmodel er Sony Xperia Z5 Compact. Vi kigger på telefonens fordele og ulemper, så du står bedre rustet til køb af din næste smartphone. Sony er nemlig en overset producent i kampen om mobilmarkedet, hvor alles øjne er rettet mod Apple og Samsung.

Afviger fra konkurrenterne

I en branche, hvor mobiltelefoner bliver større og større, har Sony med deres Xperia Z5 Compact-model valgt at gå den anden vej. Det er Sonys påstand, at en større telefon er svær at betjene med en hånd. En påstand, mange vil give dem ret i. Derfor har Xperia Z5 Compact en størrelse på 4,6”, som er mindre end de fleste konkurrenter. Er du derfor irriteret over den forøgede størrelse på markedet, er Sony her et fint bud på en telefon, der holder en god og overskuelig størrelse.

Stilfuld og vandtæt

Xperia Z5 Compact har flere fordele – både synlige og usynlige. Hvis vi kigger på de synlige, er der ingen tvivl om, at modellen emmer af stil. Mobilen har et tyndt, minimalistisk design, som falder i god smag hos de fleste. Dertil findes den i flere forskellige farver.

Noget, der dog ikke kan ses på udseendet, er den vand- og støvtætte funktion, modellen har. Derfor er elegance og holdbarhed med Xperia Z5 Compact kombineret på en imponerende måde.

Hvad med pladsen?

Pladsen på Xperia Z5 Compact er en smule tricky og noget, du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at investere i denne model. Telefonen laves med 32 GB plads. For mange er det nok, men tilhører du den kategori, der elsker at gemme billeder, videoer og apps, kan du komme i pladsmangel. Her er det dog muligt at købe et micro-SD-kort separat, der giver telefonen helt op til 200 GB plads. Så er du ikke i pladsmangel længere. Men om du er villig til at købe sådan et kort separat, skal du tage stilling til, hvis du er typen, der bruger meget plads på din telefon.

En lille – men hurtig telefon

Selvom Xperia Z5 Compact ikke er den største på markedet, indeholder den alligevel en kraftig processor. Det betyder, at apps og navigation fungerer gnidningsfrit. En forbedring i forhold til de tidligere Sony-modeller, som sommetider måtte tage sig en puster, når den blev for varm. I forhold til konkurrenterne fra Samsung og Apple må den dog komme til kort. Her er den en smule langsommere, men ikke noget der på nogen måde hæmmer normalt hverdagsbrug.

Forbedret batteritid udeblev

Selvom batteriet i den nye Sony-model er blevet større, er batteritiden ikke forbedret. Det skyldes, at det også kræver strøm at håndtere en kraftigere processor, som også sidder i den nye model. Forgængeren Z3 Compact kunne holde to døgn på en opladning, og det kan Z5’eren ikke helt. Her er halvandet døgn mere realistisk. Dette er for mange muligvis ikke aktuelt, da de alligevel vil lade deres telefon, men det er værd at nævne, hvis man nu har været ejer af en Sony Z3 Compact.

Konklusion for Compact Z5

Sony Xperia Z5 Compact er bestemt en fin telefon, der på visse punkter træder i karakter. Det ses f.eks. i den mindre størrelse end konkurrenterne samt den vand- og støvtætte funktion, der giver telefonen en vis beskyttelse. Størrelsen har dog også indflydelse på hastigheden, hvor Xperia Z5 Compact ganske vist er hurtig, men ikke helt kan hamle op med de direkte konkurrenter. En fin telefon der sagtens kan tages med i overvejelserne, hvis man er på jagt efter en af de absolutte topmodeller.

Godt / Knap så godt

Godt:

Lille
Støv og vandtæt samt ridsefrit display
Imponerende godt kamera
Fingeraftryks læser

Knap så godt:

Skærmen kunne godt være i bedre opløsing
Kan ikke lade trådløst

Sony Z5 compact Data:

  • 4.6″  skærm
  • 138 gram
  • 8 kerners lynhurtig CPU
  • 2GB intern RAM
  • 32 RAM lager, kan opgraderes
  • 23-megapixel Kamra
  • 2700 mHa batteri
  • Mærke: Sony