Huawei P8 lite- Hvor er den billigst?

test huawei p8 liteDer er en ny spiller på banen i det eftertragtede mobilmarked. Det er Huawei. En kinesisk producent, der gør sit bedste for at hamle op med konkurrenter. Huawei P8 Lite er deres bud på en god smartphone, der ikke skal koste det hvide ud af øjnene. Vi kigger nærmere på modellen, som har rigtig mange gode elementer – især til prisen.

Et design med kanter

Huawei har ikke fundet inspiration hos giganterne Apple og Samsung, når det kommer til udseendet. Hvor de to andre mærker designer deres topmodeller med runde kanter, er Huaweis mere firkantede. Det skaber et fint udseende, hvor der er fundet en balancegang, der gør, at modellens hjørner stadig er tilpas afrundet, men alligevel skiller sig ud.

Skærmen rammer de 5” præcis, og det lægger sig imellem iPhone 6 og Samsung Galaxy. En fin og meget moderat størrelse til en smartphone.

Imponerende ydeevne

Prisen taget i betragtning har Huawei P8 Lite en stærk ydeevne. Den er bedre, end hvad prisen antyder, og det skal kineserne have ros for. Modellen har ligeledes 2GB RAM, som styrker hastigheden på telefonen. Navigering rundt på mobilen og ind og ud af apps er aldrig et problem, og der er også mulighed for at trække spil. Noget der ikke nødvendigvis kunne forventes af en mobil med en pris på omkring 2200 kroner.

Et gennemsnitligt batteri

P8 Lite kan holde i lige godt en dag på en opladning, og er du storforbruger, skal du nok finde en stikkontakt sidst på dagen. For mange er det fint nok, men markedet har set batterier, der kan klare sig helt op til to døgn på en opladning. Derfor er Huawei P8 Lite middelmådigt, når det kommer til batterilevetid.

Dog har modellen en sparefunktion, som gør modellen i stand til at holde strøm i flere timer selv ved de lave procenter. Men så bliver alt også sort og hvidt.

Meget kamera for pengene

Huawei har ikke sparet på kameraet i deres P8 Lite-model. Her tages nemlig fine billeder, hvad end det er forfra, bagfra eller i mørke. Søger du derfor et billigt alternativ, men stadig er fotoentusiast, er dette et oplagt valg. Også film fungerer fint og med et 13 megapixel kamera og en god lysstyrke, er fundamentet for et godt billede lagt.

Prisen er et kæmpe plus

Mobilpriserne i dag er så høje, at mange næsten skal tage et lån for at anskaffe sig en ny telefon. Det er ikke tilfældet med Huawei P8 Lite. Med en pris på lige godt 2200 kroner lægger den sig i feltet af billige smartphones. Noget der i sig selv ikke er en fordel, men som bliver det, når der kigges nærmere på Huawei P8 Lite.

Her er nemlig rigtig meget telefon for pengene, og det er ikke her, du skal være bange for at købe noget billigt, men dårligt. Telefonen har en god ydeevne, et flot design og et kamera, der er bedre, end det burde være til prisen. Derfor kan Huawei sagtens ses som en mulighed for dig, der ikke ønsker at bruge 5000-6000 kroner på en ny smartphones.

Konklusion for Huawei P8 Lite

Huawei P8 er en god telefon, som er mere værd end dens pris antyder. Derfor er der meget værdi at hente. Den er ikke på niveau med topmodellerne fra Samsung og Apple, men med en pris der ligger langt under det halve, vil det også være en uretfærdig sammenligning. Modellen skal have stor ros for design, ydeevne og kamera, mens den kommer til kort på batterilevetid og sommetider også på signal.

Hvis en dyrere model ønskes, har Huawei også lavet en P8, som er P8 Lites storebror. Den koster cirka det dobbelte.

Godt / Knap så godt

Godt:
Meget mobil til prisen
Super godt kamera
Fin klar skærm
God lydkvalitet

Knap så godt:
Batterilevetid kun gennemsnitslig
Ingen metal, knap så holdbar

HuaWei P8 Lite Data:

  • Dual SIM kort
  • 5.0″ 720p IPS LCD (294 ppi) capacitive touchskærm
  • Huawei HiSilicon Kirin 620 chipset – octa-core 1.2GHz Cortex-A53, Mali-450MP4 GPU; 2GB of RAM;
  • 13MP autofocus kamera med LED flash, 1080p video
  • 5MP front kamera, 720p video, selfie panorama mode
  • Android OS v5.0 Lollipop med Emotion UI 3.1
  • 16GB intern ram; microSD kort mulighed
  • 4 LTE (150Mbps); Dual-band Wi-Fi b/g/n; Bluetooth 4.0; GPS/GLONASS/; FM radio; NFC; microUSB port
  • 2200mAh batteri