Samsung A3 – Hvor er den billig?

samsung A3 på tilbud“Glem alt om store phablets og klodsede telefoner”. Det er Samsungs budskab, som blev illustreret ved lanceringen af deres nye A3-model. En lille kompakt telefon, der skal fungere som alternativ til deres egne og konkurrenterne større smartphones. Vi anmelder telefonen, som er noget af det bedste Samsung har lavet i mindre størrelse.

En flot kompakt model

Samsung byder virkelig Apple op til dans, hvad designet på Samsung A3 angår. Modellen er kun 7,3 mm tyk og har en flot aluminiumskant og en metalramme. Samsung har skabt en telefon med et flot ydre. Størrelsesmæssigt er den 4,7”, som er det samme som en iPhone 6, og derfor er det åbenlyst, at den skal fungere som et billigere alternativ. Derfor kan modellen også nemt betjenes med en hånd, som mange ser som en stor fordel.

Et godt display og en fin hastighed

Displayet på Samsung A3 er godt uden at være imponerende. Det er tilstrækkeligt til langt de fleste brugere, og til prisen er der meget værdi at hente for pengene. Modellen har en god lysstyrke, som dog ikke kan matche Apples modeller. Her skal prisen igen tages i betragtning. Samsung A3 er væsentligt billigere.

Alle apps og surfen rundt på telefonen foregår i et rask tempo, og er du blot en almen mobilbruger, der henter apps og søger på nettet, vil du ikke opleve problemer. Er du på jagt efter en billig telefon, er dette igen et fint alternativ til prisen.

En kvikopladning, der fungerer

Samsung er markant bedre end Apple, når det kommer til opladning af telefonen. En Samsung A3 kan oplades fra 0-100% på lige godt halvanden time. Det er f.eks. dobbelt så hurtigt som på en iPhone 6+. Derfor kan du med fordel have en oplader med på farten og snuppe en halv time i stikkontakten hist og her.

Selve levetiden på en opladning strækker sig til mellem et døgn til halvandet alt efter brug. Få telefoner har en batterilevetid på helt op mod to døgn. Det kan Samsung A3 ikke helt præstere, men med mulighed for at lade lynhurtigt op, kompenserer den godt.

Et middelmådigt kamera

En af Samsung A3’s største svagheder er kameraet. Hvis du alligevel ikke er den store fotograf, kan du være ligeglad, men kameraet i modellen er middelmådigt. Detaljerne på billeder er grumsede og udviskede og heller ikke i mørke, imponerer kameraet.

Videoerne er bedre end billederne, men stadig ikke i top af karakterskalaen. Dog er det i fuld HD. Dette skal tages med i mente, når valget skal træffes. Måske er det relevant for dig, måske ikke.

Fuld valuta for prisen

Samsung A3 har en pris på under 2000 kroner. Det er under det halve af de dyreste topmodeller. Derfor kan det heller ikke forventes, at modellen kan det samme som 6000 kroners modellerne. Men du får rigtig meget smartphone for pengene med en Samsung A3. Den har et lækkert design, en flot skærm der går helt ud til kanten og en god ydeevne. Den kan sagtens fungere som dagligdagsbrug. Her er der mange penge at spare.

Konklusion for Samsung A3
Samsung A3 er et forfriskende alternativ til de mange dyrere modeller, der findes. Her kan du få en god smartphone i en lommevenlig størrelse til under 2000 kroner. Skærmen har et godt display, og designet kan hamle op med Apple-modellernes udseende. Dertil er ydeevnen god til prisen.

Modellen kommer til kort på kameraet, som er middelmådigt, og hvis du er typen, der elsker at have mange billeder, apps og lignende, kan du også godt komme i pladsmangel. Her kan problemet dog løses ved at købe et separat SD-kort. Alt i alt en telefon der er fremragende til prisen, men ganske som ventet ikke når de absolutte topmodeller.

Læs test af Samsung S23 her

Godt / Knap så godt

Godt:

God batteritid
Fint design
Klart display
Meget mobil for pengene

Knap så godt:

Knap så godt kamera
Gammelt andorid styresystem

Samsung A3 Data:

  • 4.7″ 720p skærm
  • 1.5GB RAM
  • 16GB internal storage and microSD
  • Android 5.1.1
  • 2,300mAh batteri
  • Mærke: Samsung

Galaxy A3 priser