Flytning af internet -og internet under selve flytningen

Når I har bestemt Jer for at flytte, vil der være flere forskellige abonnementer som også enten skal flyttes med eller opsiges – Internet er desværre kun et af dem.

Alt efter hvilken type internetforbindelse din eksisterende bolig er tilsluttet vil det muligvis kunne lade sig gøre at flytte din forbindelse uden at skifte udbyder, men det er ikke altid tilfældet.

Begynd med midlertidigt internet

Flyt internet med usb modemI langt de fleste tilfælde vil flytning af adresse betyde en periode UDEN internet og her vil det være særligt fordelagtigt, at investerer i et billigt mobilt bredbånd abonnement, så familien er sikret internetadgang.

Du kan få et abonnement til omkring 99 pr. måned som har nok data til de fleste opgaver på internettet – er familien storforbruger, er det en god idé at vælge et abonnement med omkring 100 GB data inkluderet, der er nok til 70 timers Netflix.
Prisen ligger på omkring 200 for en måned og hertil kommer udgiften til en mobil minirouter eller et usb modem.

En af de billigste løsninger for internet i f.eks. 1 måned finder du hos Telmore, da du her kan få et usb modem til 499. For 25 GB og modem ender du i omkring de 700.

Det lyder lidt dyrt, men modemet er også den største udgift, så spørg venner og familie om der skulle være en der har en modem de ikke bruger.

Mange tager det med i sommerhuset og bruger derfor kun modemet få uger om året.

Sammenlign priser på Mobilt bredbånd her

Brug mobilen som alternativ

Internet via mobilenI perioden uden fastnet internet på den nye adresse, kan I også vælge at opsætte et hotspot på en af Jeres mobiler og bruge data på mobilen.

Her skal I være særligt opmærksom på, hvor meget data der er inkluderet i det abonnement I anvender og eventuelt opgraderer det abonnement i perioden.

Hos f.eks. Fullrate og Oister er det muligt, at logge ind og købe ekstra data en enkelt måned.

Det vil være langt den billigste løsning – muligvis vil det være endnu billigere at skifte mobilabonnement ved samme lejlighed og få en løsning fra et andet selskab med lavere pris og flere GB inkluderet.

I de fleste byer vil der være hurtigt 4G og omkring 20-30 mbit internet på mobilen.

Hat I en ekstra mobil der kan anvendes til hotspot, vil det være en stor fordel, da det sluger enormt meget batteri, når det er aktivt og vi irriterer det familiemedlem, hvis mobil afsættes til opgaven.

Husk dog mobilen skal være en nyere model med 4G.

Sammenligt priser på mobilabonnementer her

Skift internetudbyder

Flyt internet hvordan?Begynd med at tjekke hvilke muligheder, der er på den nye adresse ved at indtaste adressen på Yousee, Stofa, Hiper og Waoo.

Det vil i langt de fleste tilfælde dække mulighederne og vise om der er mulighed for kabeltv, almindeligt internet eller fiber.

Hvilken løsning der er billigst, afhænger af familiens samlede behov for internethastighed og TV løsning.

De billigste samlede løsninger får I hos Telia og Fullrate.

De hurtigste løsninger og de lidt dyrere findes hos Yousee/Stofa og Waoo fiber.

Det er noget af en jungle, så begynd med at finde ud af, hvilke TV kanaler I som udgangspunkt VIL have og hvor hurtig en internetforbindelse I har behov for.

20 mbit = nok til to
50 mbit = nok til 4
100 mbit = nok til flere samtidige brugere og spil samt film

Over 100 mbit er sjældent nødvendigt, men kan være en fordel, hvis der er mange teenagere i husstanden, der streamer og gamer online samtidigt.

Flaskehalsen ved familier med stort forbrug er ofte den router der anvendes til WiFi og ikke selve internethastigheden, så sørg for at købe en særligt god router frem for den der medfølger fra udbyderen.

Oprettelse af ny internetforbindelse tager omkring 3 uger – udstyret kommer dog i løbet af ca. 5 hverdage.

Sammenlign priser på Bredbånd her.