Guide – Sådan bruger du vores dækningskort

Vores særligt udviklede oversigt over mobilmasters placeringer i Danmark, giver dig mulighed for, at se hvilke mobiltelefon selskaber, der har en mast nær din adresse- eller nær dit sommerhus.

Du kan med andre ord undersøge om der teoretisk vil være god dækning fra et udvalg mobilselskab på flere adresser og på den måde få en fornemmelse af, om du kan få bedre dækning ved at skifte til en anden mobiludbyder.

Sådan tjekker du mobildækning på din adresse

Indtast blot din adresse i søgefeltet, eller klik på den lille drage i venstre hjørne.

Nu vises et landkort, hvor der er zoomet ind på adressen og der vil være “prikker” rundt omkring i landskabet – Prikkerne er mobilmaster.

På hver mobilmast sidder udstyr fra flere mobilselskaber (ofte, nogen gang e kun fra et) – du kan se hvilke mobilselskaber, der har monteret deres udstyr på hver enkelte mast – klik blot på den, så kommer en oversigt frem.

Eksempel på brug af vores kort

Lad os antage du bor i en større by i Jylland og har et sommerhus på Sjælland.

Det vil primært være de to steder der er vigtige for dig og familien, at have rigtig god mobildækning på (arbejder og andet er naturligvis også vigtigt, men for langt de fleste er det dækningen i boligen og sommerhuset, der er top prioritet.

Indtast din boligs adresse på vores kort og se hvilke mobilselskaber der har master placeret tættest på.

Du kender jo området, så du ved om der er en kæmpe skov lige ved siden af en mobilmast og mellem din bolig og masten – ja, eller om der er en kravtig dal – Med andre ord, det er ikke nødvendigvis den mast, der fysisk er tættest på din bopæl, der giver bedste dækning.

Den mast du ved står bedst kontra din bolig – Den skal være tæt på og uden forhindringer af signalet.

Klik på den og se hvilke mobilselskaber, der har udstyr på den – Er det 4G eller 5G udstyr og hvem ejer det?

Gør det samme med sommerhus adressen og se om der er et mobilselskab, der har master tæt på begge adresser.

På den måde kan du pejle dig ind på, hvilket mobil netværk, der vil være det bedste for dig og familien at bruge – ikke nødvendigvis mobilselskab, men altså netværket som flere mobilselskaber jo anvender.

Nu har du en gode ide om hvilket netværk du skal gå efter og så er det blot at surfe tilbud fra de mobilselskaber, der anvender det pågældende netværk.

Hvilke netværk anvendes af hvem

3 mobil – De har det mindste netværk i Danmark

Hi3g ApS ejer 3 mobil, Oister og Flexi som alle benytter deres eget netværk i DK.
De samarbejder med Telia / Telenor om dækning, alle steder de ikke selv dækker.

TDC
Kåret som Danmarks bedste mobilnetværk over 5 år i træk

Følgende benytter TDC netværket

Yousee, Eesy, Telmore

Telia / telenor

De to netværk er blevet lagt sammen i et fælles samarbejde og de har over 4.000 master sammenlagt fordelt over hele Danmark. (3 mobil har omkring 2250)

Følgende bruger TT netværket:

Telia, Telenor, CBB, Callme,