Iphone 8 – Er det nu du skal skifte?

Der kom ingen iPhone 7S som erstatning for iPone 7. I stedet sprang Apple lige til iPhone 8. Hvis du overvejer at skifte din 7’er ud med en 8’er, så læs her lidt om, hvad det er en iPhone 8 bidrager med indenfor Apple familien og specifikt i forhold til iPhone 7.

Næsten samme design som iPhone 7

For hvad er egentlig forskellen mellem iPhone 7 og den nye iPhone 8? Umiddelbart er der ikke den stor forskel på de to telefoner. Størrelsen, designet med de runde kanter og ID knappen under skærmen er stort set det sammen som på både 7’eren og 6’eren før den. Visuelt er den største forskel bagsiden af glas, som erstatter den bagside af aluminium vi kender fra de forgående modeller. Grunden til at bytte aluminiumbagsiden ud med en af glas er, at telefonen på den måde kan oplades trådløst. Skærmmæssigt er de to telefoner også ret ens. De findes begge i størrelserne 4.7” og 5.5” og har begge en Retina opløsning, der gør den til den bedste skærm i sollys, der findes på markedet.

Vandtæt?

Med iPhone 7 kom en om ikke fuldstændig vandtæt telefon så en telefon, der kan tåle at blive tabt i et toilet, badekar eller lignende. Det var en stor lettelse, da netop vand har taget livet af mange telefoner. Det gælder også for iPhone 8, at den kan tabes i vand. I teorien kan den være på en meters dybt vand i 30 min. uden at tage skade. Så du kan roligt tage iPhone 8 med ud på badeværelset og benytte den i regnvejr uden at skulle bekymre dig om, at den bliver våd.

Stik til høretelefoner?

Desværre er det stadig en mangel ved iPhone 8, at der ikke er et stik til høretelefoner. For at kompensere for det, får man både et par trådløse høretelefoner: ”Lightning EarPods” og en adaptor: ”Lightning to 3.5 mm Headphone Jack Adapter” med i pakken.

Lever iPhone 8 op til iPhone 7 i hurtighed?

iPhone 7 og 7 Plus var ikke overraskende den hurtigste iPhone, der endnu var fremstillet. I iPhone 8 har man skiftet Apple A10 Fusion ud med Apple A11 Bionic, som er den hurtigste mobile processer, der findes. Dermed er intentionen at forbedre telefonens ydeevne i forhold til iPhone 7. Appel udtaler at A11 Bionic er 25 % hurtigere end A10 Fusion.

Er kameraet blevet bedre?

Kameraet i iPhone 7 var rigtig godt. Dog blev det hurtigt overgået af f.eks. Google Pixel og Galaxy S8. Kameraet i iPhone 8 har fået mindre opgraderinger så som en forbedret pixelbearbejdning, et hurtigere autofokus og så er lyden fra hardwaren blevet reduceret. Derudover har iPhone 8 Plus fået en ny blitz, der giver dine portrætbilleder et mere professionelt look.

Alt i alt

Designmæssigt er det glasbagsiden og den trådløse opladning på iPhone 8 modellen, der er den største forskel. Styrkemæssigt tyder det på at 8’eren med A11 Bionic bliver hurtigere og kraftigere end 7’eren, vi har dog ikke testet det endnu.

Iphone 8 anmeldelse

Godt / Knap så godt

Godt:
Lækker skærm
Bedre signalmodtagelse
Trådløs opladning

Knap så godt:
Pris kontra nyhederne

Iphone 8 Data:

  • 4.7″ skærm
  • Apple A11 CPU, 2 GB RAM
  • Op til 128GB lager
  • 1821 mAh batteri
  • 12 mp kamera
  • Mærke: Apple

Iphone 8 priser