Iphone X – Se priser i bunden

Nu kommer endelig en iPhone med et helt nyt design i modsætning til iPhone 8, som ikke bød på de helt store nyheder. iPhone X, som udtales 10, repræsenterer det første nye design efter iPhone 6. iPhone X kommer med funktioner, der ikke før er set indenfor iPhone familien, men som dog er set hos andre producenter af smartphones. Derfor er det måske lidt voldsomt at udnævne iPhone X som fremtidens smartphone. Her vil f.eks. Samsung nok protesterer, men det er helt sikkert, at iPhone X for stor betydning for udviklingen af de fremtidige iPhones.

Hvad gør iPhone X så speciel?

Hvad er det for elementer, der gør, at iPhone X udskiller sig så markant fra de andre iPhones Apple har udviklet gennem årene? Der er en del at slå på. F.eks. så har X’eren en 5.8” skærm, der næsten går fra kant til kant. OLED teknologi anvendes for første gang i denne iPhone. Den har OIS på begge baglinser samt ansigtsgenkendelse. Og så er den umanerlig dyr!

Men den største forskel fra de tidligere iPhone modeller, nu hvor stikket til høretelefonerne er væk, er at Home knappen ikke er der mere. Home knappen, som har være et næsten ikonisk iPhone kendetegn, er forsvundet. Og ret sikkert forsvundet for altid. Den er blevet fjernet for at gøre plads til den meget større skærm. Det vil kræve noget af en omstillingsparathed for vante iPhone brugere at vænne sig til en mobil uden Home knap.

Hvad erstatter Home knappen?

Med Home knappen kunne man altid komme tilbage til forsiden og de mange funktioner og apps, man havde på telefonen. På X’eren er denne knap erstattet af en swipe-funktion fra skærmens bund. Det vil sige at det er lige så let, men kræver en ændring af vaner. Til gengæld belønnes man med den store skærm.

Hvordan låses en iPhone X op?

Når Home knappen er væk er muligheden for Touch ID også væk. Det der træder i stedet er ansigtsgenkendelse – Face ID. Det er ikke en ny genial opfindelse fra iPhone, men er set hos andre smartphones. Selvom Face ID funktionen ikke fungerede da iPhone X blev lanceret, så forsikrer Apple, at funktionen fungerer upåklageligt og at fejlen skyldtes brugeren. Face ID teknologien sidder øverst oppe på skærmen sammen med kameraet. For at få plads til det er der lavet et indhak i skærmen, der ellers fylder hele forsiden.

Er iPhone X vandtæt og stødsikker?

Som de tidligere iPhones med IP67 er X’eren ikke decideret vandtæt. Men den er vandafvisende. Det vil sige, at den kan være under vand i 30 min, hvis dybden ikke overstiger 1 meter, uden at tage varig skade. Dermed skal man ikke være bange for regnvejr, badekar mm.

Med hensyn til bagsiden af glas, så er det utrolig flot, men kan den virkelig holde til brug? Det forsikrer Apple dog. De siger, at den er lavet af det stærkeste glas, man kan opdrive. Det man nok ikke kan sikrer sig imod er fedtede fingre! Vi må nok have gang i pudsekluden lidt oftere end ved de foregående iPhone modeller.

Kan bestilles i DK fra 27 oktober

Iphone X priser

Godt / Knap så godt

Godt:
Fedt design
Face ID
Trådløs opladning

Knap så godt:
Meget dyr

Iphone X Data:

  • 5.8″ skærm
  • Apple A11 CPU
  • 12 mpixel kamera dual linse
  • Face ID
  • Trådløs opladning
  • Mærke: Apple

Iphone X priser