iphone XS

iphone xsEn iPhone XS er ikke billig, så man forventer en del. Den er også bedre end iPhone X, men der er stadig meget, der trækker i den forkerte retning. Det er dog en flot og elegant telefon skabt i Appels ånd og den har et godt kamera – men stadig en alt for kort batterilevetid.

Design og iphone XS

Den har et flot design med for- og bagside i glas og ramme af rustfrit stål. Den er let at have i både lomme og håndtaske. Ikke alle er begejstret for brugerfladen. Den kan opfattes som rodet og uoverskuelig. Dog ikke mere end, at man hurtigt vænner sig til den. Uden cover kan det være irriterende, at kameralinsen på telefonens bagsiden stikker ud, da den så ikke ligger fladt på et bord. En anden ærgerlig ting er den manglende indgang til jackstik samt den manglende jackstik adapter.

Skærm på XS

Med en skærm på 5,8” er IPhone XS en forholdsvis brugervenlig telefon, da det kan lade sig gøre at betjene den med en hånd. Skærmen er en Super AMOLED skærm med gode farver og fin opløsning. I forhold til skærmen på XS Max synes den lidt lille, når den skal bruges i længere tid til for eksempel film. Skal der spilles, læses magasiner mm. i kortere tid, er den fin nok. Hakket i skærmens øverste del vil genere nogle, men ud over det reagerer skærmen godt og hurtigt på tryk.

Kamera, hastighed og samtalekvalitet

iPhone XS har et godt kamera og takket være kombinationen af ioS 12 og processoren af typen A12 Bionic har XS en lynhurtig brugerflade. XS har en temmelig høj sarværdi, hvilket betyder, at den ikke har en særlig god antenne. Dette opvejes dog af VoLTE og wifi calling, som forbedrer lyden, hvor mobilnettet ikke rækker.

Batteri

iPhone XS’s Batteri på 2.668 mAh er ikke så kraftigt som forgængerens, og selvom A12 processoren og iOS 12 samlet set bruger mindre batteri betyder det ikke i praksis, at man får en øget batteritid i forhold til tidligere iPhonemodeller. Det er et irriterende aspekt, at Apple stadig ikke kan sørge for en lang batteritid, når telefonen er så dyr. Det er ligeledes irriterende at der ikke følger en lynoplader med, men at man yderligere skal betale 4-500 kroner for den.

Spil og performance

Takket være den hurtige processor kan man spille effektivt og hurtigt på en XS. Den har en skarp og flot grafik. Oplevelsen er naturligvis bedre på en iPhone XS Max på grund af den større skærm og bedre lyd.
Opsamling
For:
Telefonen har en hurtig brugerflade og en god størrelse. Kameraet er godt.
Mod:
Den er meget dyr. Den har for dårlig batterilevetid. Der er ikke noget jack-stick og antennen er ikke den bedste.

Godt / Knap så godt

Godt:

Smart HDR, gør billederne bedre
God brugerflade

Knap så godt:

Batterilevetid

ipone XS Data

Vægt: 177 g
Dimensioner: 143,6 x 70,9 x 7,7 mm
OS: iOS 13,3
Skærmstørrelse: 5.8″
Opløsning: 1125 x 2436 pixels
CPU: A12
RAM: 4 GB
Hukommelse: 64GB
Batteri: 2.658mAh
Kamera bagside: 12MP + 12MP
Kamera front: 7 MP

iphone XS priser