Nokia 8 Sirocco – anmeldelse

Nokia 8 sirocco testDet er noget tid siden, at Nokia var en af de store spillere på mobilsiden, men de er i gang med et seriøst come-back, der tyder godt. Nu har de i tillæg genoplivet Sirocco-serien, hvor der lægges vægt på både kvalitet og design, hvilket afspejles i prisen. Her gennemgår vi Nokias seneste skud på stammen Nokia 8 Sirocco.

Nokia design

Det er dejligt at se, at Nokia ikke som alle de andre mobilproducenter prøver at efterligne et iPhone X-look. De går deres egen vej og har skabt en telefon, der ser anderledes ud end resten af udbuddet på markedet. Det forpligter også at genoptage den ikoniske Sirocco- serie, så man forventer noget særligt og får det heldigvis. Nokia 8 Sirocco udmærker sig ved et meget buet display. Kanterne er mere rundede end på de karakteristiske S-telefoner fra Samsung. Telefonen er lavet af hærdet glas og rustfrit stål og virker meget stabil til trods for dens slankhed.

Display

Nokia går også i mod strømmen med hensyn til displayets format. De holder sig til det klassiske display på 16:9, som de breder over 5,5 tommer og, som derfor indtager næsten hele telefonens front. Det gør de med den begrundelse, at man bedre kan håndtere 16:9 formatet med én hånd. Og det kan der være noget om, da der er meget kortere til topgardinet, der indeholder notifikationerne, end der er på mange andre Android mobiler på markedet. Displayet er dog stadig relativt stort, så det føles mest sikkert at benytte begge hænder, når man betjener telefonen.

Displayet er ikke helt velfungerende

Quad HD displayet fylder som sagt det meste af telefonens front. Bag panelet er der OLED teknologi med de rige farver og store kontraster, der præger denne. Displayet er desværre ikke så godt i brug, da der er en lystilpasningsfunktion, der automatisk regulerer lystyrken. Det virker til tider malplaceret og derfor irriterende.

Beskyttelsesfeatures

Der følger et cover med Siroccoen, men det er ganske enkelt synd at sætte det på telefonen, da det slet ikke lever op til telefonens i øvrigt lækre design. Til gengæld er telefonen certificeret efter IP67 standart, hvilket vil sige, at den ikke bør tage skade af væskesprøjt eller støv. Med det følger så desværre at jackstikket er forsvundet.

Lyd

Nokia 8 Sirocco har kun én højttaler, der sidder i bunden. Den leverer en udmærket lyd, men én højttaler kan ikke leve op til effekten af to højttalere, når der skal spilles i stereo. At den er placeret i bunden, kan være en ulempe, da den er let at blokere med hånden.

Processor

Det kan undre, at Nokia ikke har brugt dette års topprocessor frem for sidste års. I Sirocco’en sidder nemlig en Snapdragon 835 fremfor en 845, som kan yde mere og i tillæg ikke bruger så meget strøm. Det er dog ikke en katastrofe i dette tilfælde, da Nokia har brugt den minimalistiske software fra Google, Android one, der ikke tynger telefonen med et alt for kompliceret interface. Ombord er også Android 8.1 Oreo og i tillæg har Nokia vedlagt en hensigtserklæring, der proklamerer, at mobilen minimum tre år frem vil modtage de nyeste opdateringer.

Batteri og antenne

I Nokia 8 Sirocco finder man ren Android fra Google. Den indeholder et batteri på 3260 mAh, som gør, at mobilen holder strøm i lang tid. Den kan ca. holde i halvandet døgn på en opladning. Opladning fra 0% til 100% kan nås på ca. 1,5 time. Med telefonen følger også en kvikoplader på 18 watt, der kan fremskynde processen. Antennen er en funktionsdygtig LTE-antenne, der teoretisk kan levere hastigheder, som runder 1 gigabit per sekund. Samtalekvaliteten er super.

Kamera

Sammenligner man med Nokia 8 modellen har Siroccoen et dobbelt kamera, der har 2 x optisk zoom, hurtigere optik i form af f/1,8 samt større fotosensor. Alt i alt leverer kameraets Zeiss-optik farverige og skarpe billeder. Dog er kameraet ikke helt så godt i mørke. Her forekommer billedstøj og detaljer forsvinder. Kameraerne er ikke stabiliserede, hvilket giver videooptagelser, der er rystede, når man optager i 4K, som er den maksimale opløsning. Vælger man derimod at optage i en lavere opløsning, findes der en elektronisk stabiliseringsfunktion. Lyden på videooptagelserne er til gengæld rigtigt god. Her har Nokia brugt deres egen OZO-teknologi og det betyder, at lyden ikke forvrænges, hvis der for eksempel optages fra forreste række til en koncert.

Godt / Knap så godt

Godt:

Lækker design
God batterilevetid

Knap så godt:

Dyr
Kamerasoftware ikke for god

Sirocco Data:

  • IP67 certificeret
  • Snapdragon 835 CPU
  • 3GB RAM, 128 GB intern
  • 5.5″ kurvet skærm
  • 3260 mAh batteri
  • Mærke: Nokia

Nokia 8 priser

Pris fraNetværkUdbyder
Kr. 2193,-TelenorCBB inkl. 40 tale og 40 GB data