Oneplus 8

oneplus 8 testDer kan være mange grunde til, om man kan lide en mobiltelefon eller ej. OnePlus har lanceret en ny OnePlus 8 serie og den har klart mange fordele. Især OnePlus 8 Pro modellen kan beskrives som noget nær perfekt, hvis det ikke er en iPhone du egentlig gerne vil have. Der er dog en hage ved den nye mobilserie fra OnePlus, den er temmelig dyr, nogle vil mene, at de er alt for dyre.

Priser på telefoner og udstyr

Priserne på OnePlus 8-serien ligger altså i den dyre ende:
OnePlus 8, RAM 8 GB, intern lagerplads 128 GB koster ca. 5399 kr.
OnePlus 8, RAM 12 GB, intern lagerplads 256 GB koster ca. 5999 kr.
OnePlus 8 Pro, RAM 8 GB, intern lagerplads 128 GB koster ca .6999 kr.
OnePlus 8 Pro, RAM 12 GB, intern lagerplads 256 GB koster ca. 7899 kr.
En trådløs oplader koster 549 kr. og OnePlus trådløse hovedtelefoner koster 399 kr.

Fantastisk display

Det er en fornøjelse at stifte bekendtskab med mobilens display. Det er virkelig i verdensklasse. Hvis du slår 120 Hz til og ikke har noget i mod at oplade lidt oftere, vil du opleve et OLED-display, der i den grad er behageligt og flydende. 120 Hz bruger naturligvis en del strøm, men det er en pris du må betale for en telefon, med et noget nær perfekt display.

Materialer og lækkerhed

OnePlus har også udviklet en mobil, der har en super god balance og vægt samt et rigtig godt materialevalg. Det er naturligvis nogle gange en smagssag, hvordan man kan lide, at en mobil føles i hånden. Denne mobil er dog så lækker, at du vil ærgre dig over at være nødt til at pakke den ind i et cover.

God software

OnePlus har været så smarte at lade android være android. Modsat de store Huawei og Samsung lader OnePlus Google stå for det meste software. Derfor bliver du fri for en masse funktioner og bloatware, som det kun er producenten, der synes om. Når du i tillæg får en mobil med den hurtigste indmad, som det er muligt at fylde i en smartphone udstyret med et 120 Hz-display, står du med en mobil, der er virkelig hurtig. Det er simpelthen en telefon, der hører til blandt verdens bedste.

Kamera

OnePlus 8 Pro har et godt kamera til både video og still. Det lever ikke op til Apple og Google, men det er bestemt til at leve med. Også her lader det til at OnePlus er på vej op.

Trådløs oplader

Du kan købe en trådløs oplader som ekstratilbehør, der gør den trådløse opladning hurtig – faktisk lader den med samme hastighed som et kabel. Det kan dog diskuteres hvorvidt, det er et stort fremskridt, eller snarere er en gimmick i forbindelsen med lanceringen. Laderen er nemlig dyr og teknologien umoden. Det indebærer, at laderens blæser går i gang for at forhindre at det hele brænder sammen. Opladeren puster sig ganske enkelt gennem mobilens opladning. Det er selvfølgelig en fordel, at det går hurtigt, men du kan snildt bruge en normal trådløs opleder, der godt nok er langsommere, men både lydløs og ofte billigere.

Ansigtsgenkendelse – slå den fra

Skulle man ønske noget i forbindelse med OnePlus´ nye flagskibsmodel kunne det være en ansigtsgenkendelse, der faktisk virker. Indtil nu er det kun Appel, der kan levere det. Så vil du være sikker på at din mobils indhold er beskyttet, er det en god ide at slå ansigtsgenkendelsen fra og i stedet benytte fingeraftrykket.

Prisen kan virke for høj

Det eneste, der er at udsætte på OnePlus 8-serien, er prisen, som er for høj. Det er slut med at være en prisrigtig telefon. OnePlus vil spille med de store og det kan ses på prisen. Overprisen er imidlertid ikke i samme kategori som hverken Samsung eller Apples, så helt så galt er det alligevel ikke.

Godt / Knap så godt

Godt:

Super god skærm
5G klar
Top batterilevetid

Knap så godt:

Lidt dyr i det

OnePlus 8 Data

Dimensioner: 6.3 x 2.9 x 0.31
OS: Android: 10
Skærmstørrelse: 6,55″
Opløsning: 2400×1080 90 Hz
CPU: Snapdragon 865
RAM: 8 GB
Hukommelse: 128GB
Batteri: 4,300mAh
Kamera bagside: 48 + 16 + 2 MP
Kamera front:16 MP

OnePlus 8 priser