Sony xperia XZ anmeldelse

Mobilmarkedet er domineret af Apple og Samsung, som kæmper en drabelig kamp om at være bedst, størst og hurtigst. Men en af outsiderne i dette spil er Sony. Den japanske producent har i mange år været en kendt faktor, men har de seneste år måtte se sig overshinet. Men er der nu også en grund til det? Vi anmelder her Sony Xperia XZ, der skal føre

Sony helt op på siden af Apple og Samsung.

Udseendemæssigt nyskabende
Sony har haft nogle særlige signaturtegn, som har skilt dem ud fra Samsung og Apple. Et af dem er de firkantede og skarpe hjørner på modellerne. Sony Xperia XZ er stadig en smule firkantet, men slet ikke i samme grad. Modellen er mere rund end tidligere, og derfor har Sony muligvis hentet inspiration fra sine konkurrenter.

Derfor er Sony Xperia XZ’s udseende nyskabende og ligner ikke ret meget de tidligere modeller. Måske er det et varselsskud om nye tider.

Det indre er sublimt

Et er at kigge på designet, noget andet er at kigge på maskinrummet.
Hvor hurtig er Sony Xperia XZ? Processoren er fra Qualcomm og hedder Snapdragon 820. Det er en hurtig en af slagsen, og du kan udsætte din Sony Xperia XZ for udfordringer, som den vil løse med bravur.

Modellen kan klare tunge spil, surfing, navigation mellem apps og alt andet uden problemer, og derfor skal Sony have ros for modellens indvendige funktioner.

Et godt display følger trop

Men hvad er en hurtig og smooth smartphone værd, hvis ikke billedet, du kigger på, er godt? Ikke særlig meget. Heldigvis er det ikke tilfældet hos Sony Xperia XZ. Modellen har en skærm på 5,2”, som lægger sig tæt på Samsungs størrelse og er en smule større end iPhones.

Farverne på skærmen er gode og knivskarpe, og skærmen er i god kvalitet, uanset om der er mørkt, eller om den rammes af sollys. Dertil er kontrasterne fremragende. Alt i alt en god og imponerende skærm, som harmonerer godt med det hurtige indre.

Tag bare billeder med god samvittighed

Hvis du har billeder, du gerne vil vise til mor og far eller nogle venner, kan du gøre det med god samvittighed, hvis de er taget med Sony Xperia XZ. Kameraet er i en god kvalitet, og du får hele 23 megapixel i bagkameraet og 13 megapixel i front.

Sony reklamerer også for kameraet i deres præsentation og markedsføring af modellen. De siger, at kameraoplevelsen skulle være forbedret i dårlig belysning, solskin og andre faktorer, der kan udfordre kameraet. Sony er sluppet godt fra det.

Ønsker du at tage videoer med din Sony Xperia XZ, kan du gøre det i 4K-kvalitet.

Skuffende batteri

Samsung er begyndt at køre med quick charge, så telefonen hurtigt kan lades op. En funktion Sony også siger, at de har til deres nye model i version 3.0. Dog følger quick charge-laderen ikke med, og den skal du selv ud at investere i.

Mobilen kan holde strøm i cirka en dag, hvis den bruges normalt, og det er ikke imponerende. Flere topmodeller kan holde strøm i halvandet døgn.

Der hvor Sony dog for alvor taber er på deres opladning. Det kan tage helt op til otte timer at få ladet telefonen fuldt op, hvis den er løbet tør for strøm. Det er alt for lang tid. Sony siger, at det er for at skåne batteriet, og derved bliver dets levetid ikke dårligere i takt med brugen. Men det er en dårlig strategi. Ingen kan vente otte timer, når de ved, at det kan gøres på halvanden med andre modeller.

En fin mobil til en dyr pris

Sony Xperia XZ er en fin telefon, dog uden at være ekstraordinær. Den har en god skærm, et fint design og er hurtig. Dog er prisen på modellen også dyr. Ca. 5.500 kroner koster Sony Xperia XZ, og derfor skal den også være konkurrencedygtig med iPhone og Samsung. Det er den på nogle parametre, men langt fra alle.

sony xperia zx anmeldelse

Godt / Knap så godt

Godt:
Hurtig processor
Super kamera
Støv -og vandafvisende

Knap så godt:
Sløv opladning

Sony XZ Data:

  • 5.2″ skærm
  • 64 bit, 3 GB ram
  • 32 GB
  • 23 mpixel kamera
  • Mærke: Sony

Sony Xperia XZ priser