Sony ZX3

Sony zx3 mobil anmeldelseDen nye mobil fra Sony Xperia XZ3 har et virkelig godt design og en pris, der er til at have med at gøre. Fra Sony forventer man også godt design, men da mobilen i tillæg har et godt kamera, en god skærm og i det hele taget giver en fremragende brugeroplevelse er XZ3 Sonys bedste bud på en mobiltelefon til dags dato. Her kommer en gennemgang af mobilens gode og dårlige sider.

Design på ZX3

Sonys XZ3 er en velbygget mobil, der ligger godt i hånden. Den har et lækkert udseende med afrundede kanter, hvilket også får den til at glide ubesværet ned i en lomme. Fronten og bagsiden er lavet af glas (Gorilla 5) med en aluminiumsramme omkring. XZ3 er derudover vandtæt, hvilket jo er et klart plus. Fingeraftryksscanneren er placeret på bagsiden sammen med kameraet. Mobilen fås i sort, bordeauxrød, grøn og sølvhvid.

Brugervenlighed

XZ3s brugerflade er hurtig og skruet ret enkelt sammen. Sony har ikke tilføjet det helt store selv. Den kører dermed med en næsten helt ren Andriod 9.0 brugerflade. Fingeraftryksscanneren sidder stadig lidt for langt nede på telefonens bagside. Det er vi i hvert fald nogen, der synes, selvom Sony ikke er enig. Alternativt kan man benytte ansigtsscanneren til at låse telefonen op. XZ3 kan oplades trådløst via en trådløs dock. Jackstikket er der desværre ikke plads til, men derimod kan man indsætte et hukommelseskort på 512 GB i telefonen. Den funktion – Side Sense – som skulle være en genvej til de mest brugte apps, er ikke let at få frem. Den bidrager derfor ikke rigtigt med noget i praksis. Funktionen, der får kameraet til at starte automatisk, når mobilen er slukket, men tages op i en liggende stilling, er derimod velfungerende og praktisk.

Batterilevetid

XZ3 har gode batterisparefunktioner, som gør at den kan holde en hel dag på en opladning. Batterikapaciteten er på 3300 mAh. Mobilen lader i tillæg intelligent, hvilket betyder at batteriet har en længere levetid. Faktisk skulle batteriet i XZ3 kunne lades op det dobbelte antal gange i forhold til andre telefoner uden at batteriet mister nævneværdig kapacitet. Telefonen kan lynoplades, men desværre følger lynopladeren ikke med, når man køber mobilen.

Skærm

Den 6 tommer store skærm er en af de virkelig gode ting ved Sonys XZ3. Farverne er flotte med dynamiske kontraster og en hvid, der virkelig opleves som hvid. Farveskala, hvidbalance og kontraster kan tilpasses og tillige, kan man vælge, at skærmen automatisk giver den bedste visuelle oplevelse, når man ser videoer mm. Skærmen har 18:9 OLED QHD+ opløsning samt et HDR display.

Kamera

Sony har atypisk valgt kun at placere ét kamera på mobilens bagside. Det vil sige, at dual kamera, som ellers er blevet normalt, er fravalgt af Sony. Kameraet er godt med 19 megapixels og elektronisk billedstabilisering, HD, og fasedetektionautofokus. Til trods for, at blænden ikke er opsigtsvækkende lav, den er på F/2.0, tager kameraet gode billeder – også i mørke. Og selvom der kun er ét kamera sørger en hurtig softwarebearbejdning for, at det også er muligt at tage smukke bokeh-billeder, hvor sløringsgraden kan justeres. Kameraet kan optage video med 960 billeder pr. sek. og i super slowmotion.

Samtalekvalitet og hastighed

Sonys XZ3 har umiddelbart en stabil mobilforbindelse og en god lyd, der er klar og uden støj i den anden ende selvom det blæser. Mobilen understøtter wifi-opkald. Telefonen opleves hurtig i brug. Apps, spil og websites åbnes meget hurtigt, og man kan have en mistanke om, at det er Android 9.0, der gør forskellen. XZ3s datahastighed er hurtigere end de danske netværk kan følge med til nemlig 1,2 Gigabit pr. sek. til download og 200 Megabit pr. sek. til upload. Men udviklingen er på vej i den retning også i Danmark.

Godt / Knap så godt

Godt:
Super god skærm
Fedt design
4K video, der virker

Knap så godt:
Fingeraftrykslæser sidder upraktisk

Sony zx3 Data:

  • 6″ skærm OLED
  • Octa 2,7 GHz, 4 GB RAM
  • 64GB lager
  • 3.300 mAh batteri
  • Fngeraftrykslæser
  • Mærke: SONY

Sony ZX3 priser