Samsung Galaxy S10

Samsung s10 testMange spørger sig selv ca. en gang om året, om det er tid til at opgradere sin eksisterende mobil. Samsungs nye mobil, Galaxy S10, er skabt til i stedet at få folk til at sige: selvfølgelig skal vi opgradere! Og i det store hele lever mobilen op til forventningerne – dog med nogle forbehold. Samsung Galaxy S10 er resultatet af et årtis mobiler fra Samsung og, mens der kun har været få innovative tiltag i de seneste år, så kommer Galaxy S10 med nok nyheder til at friste til en opgradering.

Skærm og design

Det er den 6.1 inch. store skærm, der virkelig sælger Samsung Galaxy S10. Samsung introducerer et skærmlook, der går næsten fra kant til kant og fra top til bund. Pixlerne breder sig tilsyneladende ud over sidernes buede kant. Der er altså ikke plads til en stor indramning på denne 2019 flagship-smartphone fra Samsung. Den nye Infinity-O skærm, som også findes på storebroren Galaxy S10 Plus og på den billigere lillebror Galaxy S10e, er så stor, at den faktisk fortrænger front-kameraet og efterlader det som et lille hul i skærmen.
Alle vigtige sensorer er pænt puttet ind bag denne lysende og pulserende Super AMOLED skærm. Bag glasset findes også den nye ultrasonic fingeraftrykssensor. Det betyder, at man ikke længere finder en synlig fingeraftryksmarkering, hverken bagpå eller foran. Alt er sat ind på at opnå den imponerende skærm, der fylder 93,1 % af forsiden. Og det er da virkelig også at foretrække fremfor den traditionelle notch. Man vænner sig lynhurtigt til Samsungs nye designmæssige tiltag.

Kamera

Ligesom temaet for skærmen har været maksimering, gælder det samme for Galaxy S10s bagud vendte kamera med tredobbelt linse. Rækken af Samsungs kameraer har både linser, der kan tage normale billeder, telefotos og ultra-vidvinkel billeder, som for øvrigt er noget helt nyt i Samsungs telefoner. Ultra-vidvinkelkameraet er skabt for at kunne får så meget som muligt af det foran en med på billedet, uden at man behøver gå baglæns. Selvfølgelig er ultra-vidvinkellinsen ikke noget nyt i sig selv, da LG mobiler i flere år har haft den. Men Samsungs kamaraer har indtil nu haft mere fokus på low-light forhold. Men nu findes funktionen altså i denne flagship-model.

Trådløs PoweShare

Samsungs Galaxy S10 tilbyder også trådløs PowerShare, som gør det muligt at oplade en anden telefon eller de nye Galaxy Buds høretelefoner. Systemet er en kloning af Huawei 20 Pro’s trådløse opladningssystem.

WiFi6 og HDR10+

Galaxy S10 er en sammensætning af andre mobilers kendetegn-features samlet i én mobil samtidigt med, at Samsung baner vejen for at proppe så mange tekniske features ind i en mobil som muligt. For eksempel er de først ude med hurtigere WiFi 6 og HDR10+ indenfor smartphones. Og det er faktisk det Samsung er allerbedst til.

Spænder Samsung ben for sig selv?

Der er imidlertid en hage eller to ved Samsungs plan for at få alle til at opgradere til denne særlige mobiltelefon. Mobilen er nemlig dyr. Endnu dyrere end Galaxy S9, selvom den er markant bedre set i forhold til prisen end IPhone XS, som er både er endnu dyrere og i tillæg har en mindre skærm på kun 5.8 inch. Hage nummer to er, at Samsungs største konkurrent i 2019 måske er Samsung selv. Deres Galaxy S10e er billigere end S10’eren, men næsten lige så god. Samtidigt har de lanceret Galaxy S10 Plus, som er den mobil du ville ønske at opgradere til, hvis du kan klare prisen samt skærmstørrelsen.

Godt / Knap så godt

Godt:
Stor god skærm
Fedt kamera
Trådløs opladning

Knap så godt:
Alt for dyr

Samsung S10 Data:

  • 6.1″ skærm
  • Octa Core CPU, 8 GB RAM
  • Op til 128GB / 512GB lager
  • Batteri: 3400 mAh
  • Trådløs opladning
  • Kamera: 12 + 12 + 16Mpixel

Samsung S10 priser