Xiaomi M8 Mobiltest

test Xiaomi mi8Xiaomi (udtale: sau omi) er et nyt mobilmærke i Danmark, men er en af de største mobilproducenter i verden. I Kina, hvor den produceres, er den en meget populær mobiltelefon, som både laver dyre telefoner, mellemklasse telefoner og billige telefoner. De kombinerer Android med deres egen brugerflade kaldet MIUI, som har tydelige referencer til iOS fra Apple. Her vil vi gennemgå Xiaomis Mi 8, som er en telefon med specifikationer, der minder om en flagskibsmodels, men med en pris under 3500 kr.

Godt design

På Xiaomi Mi 8 er både fronten og bagsiden lavet af glas, som beskyttes af Gorilla 5. Den har en ramme af aluminium og minder egentlig en del om iPhones XS. Det vil sige, at den har en stor notch og samme udseende og placering af kameraet på bagsiden. Ud over kameraet finder man en god og anvendelig fingeraftryksscanner. Mobilen har behagelige afrundede kanter på bagsiden og er meget let. Skærmens størrelse er på 6,2 tommer, men fordi kanten er minimal er telefonen stadig håndterbar med kun en hånd. Xiaomi er generelt en flot telefon, men sammenligner man direkte med for eksempel en iPhone XS eller en Galaxy S9 fra Samsung, er den dog mere plastikagtig. Prisen er imidlertid også meget lavere. Desværre har telefonen ikke en IP-certificering.

Hurtig mobil med flot skærm

Til trods for at Xiaomi har en pris, der er så lav, er der ikke sparet på noget, hvad angår indmaden. Den er udstyret med Snapdragon 845, har 6 gigabit RAM og fås med enten 64 eller 128 gigabit lagringsplads. Det betyder, at telefonen er hurtig i anvendelse. Skærmen er en Super AMOLED, der ligeledes er at finde på iPhone og mange Samsung modeller. Skærmens opløsning er 1084 x 2248 pix. og har en fortræffelig lysstyrke og kontrast samt flotte farver og gode betragtningsvinkler.

Brugerflade alla Apple

Det er som sagt Xiaomi egen brugerflade MIUI – i en version 10 – der er kombineret med Android 8.1. Det er dermed ikke en ren Android, men snarere noget, der minder om Apples iOS kombineret med Android, eller måske kan man sige, at det er en vellykket kopi af iOS. Xiaomi har i tillæg en ansigtsgenkendelsesfunktion, der minder om FaceID fra Apple og som er kendt for at være blandt de sikreste af slagsen. Derudover kan man styre systemet gennem bevægelser nøjagtig, som man kan på Apples iPhone XS.

Højttalere og batteri

Til trods for at højttaleren i bunden af telefonen ikke er i stereo er lyden fin. Den spiller rimeligt højt og klart, når man tænker på telefonens pris. Lyden kan naturligvis ikke sammenlignes med de dyre telefoners lyd. Telefonen er god, når det gælder almindelige samtaler og den har en god datadækning. Xiaomi Mi 8 har et batteri i en rimelig god størrelse – 3400 mAh. Med i købet følger en hurtigoplader med strømadapter. Det er ikke altid det følger med en mobiltelefon. Batteriet kan lade til 50 % på en ½ time, så det går ret hurtigt og telefonen kan holde i omkring to dage på en opladning, hvilket er meget.

Kamera

Xiaomi Mi 8 har et dual-kamera på bagsiden. Det består af to sensorer begge på 12 megapixel. Selfiekameraret har en sensor på 20 megapixel. Kameraret hæver sig en anelse fra resten af fladen, dog ikke i samme grad som på for eksempel en iPhone XS. Kameraet tager gode dagslysbilleder, men knap så gode billeder i mørke eller lidt lys. Bokeh-effekten fungerer rigtig godt, men AI’en er ikke god, når der fotograferes ansigter. Her kan det anbefales at slå den fra. Videofunktionen i telefonen har en fin kvalitet – skarp og detaljeret – men stabiliseringen er dog ikke særlig god.

Godt / Knap så godt

Godt:
Fedt design
3D ansigtsgenkendelse
Hurtig og godt kamera

Knap så godt:
Ikke vandtæt

Xiaomi Mi8 Data:

  • 6,1″ skærm
  • 2,8 gHz snapdragon CPU
  • 6 GB RAM og  64GB lager
  • 4G FFD-LTE
  • Dual simkort
  • 3400 mAh batteri
  • Mærke: Xiaomi

Xiaomi mi8 priser

UdbyderPris fra
3 inkl. fri tale og 20 gbKr.4480,-