Huawei P10 anmeldelse

Hua-hvad-for-noget? Jo Huawei. For få år siden kendte de færreste til den kinesiske producent, men ved du en smule om elektronik og mobiltelefoner i dag, er det ikke længere et ukendt navn. Huawei har taget mobilbranchen med storm, og i dag er de første udfordrerer til Apple og Samsung. En af de modeller, der skal vippe Galaxy- og iPhone-modellerne af pinden, er P10. Vi kigger nærmere på den her.

Et stilren design

Huawei P10 har et flot og stilrent design. Den er slankere end forgængeren P9, og den udstråler klasse. Modellen fås også i en nærmest ru overflade, der giver et bedre og mere sikkert greb om telefonen. Så taber du den ikke så let, og det vil også være en skam at ødelægge så flot en telefon.

Kritikere vil sige, at telefonen er en smule kedelig, men hvis det er tilfældigt, så er det samme gældende for iPhone 7. De to ligger nemlig ikke så langt fra hinanden udseendemæssigt.

Ny fingeraftrykslæser deler vandene

På Huawei P9 sad fingeraftrykslæseren bagpå. På P10’eren er den flyttet foran og befinder sig nu under displayet. Det i sig selv er en fin ændring.

Det, der kan være tricky og ikke falder i god jord hos alle, er, at læseren kan bruges som navigation. Hold den nede for at bruge den som home-knap, svirp til venstre for at bruge multitasking-knappen og tap en enkelt gang for at gå tilbage. Det virker lidt skørt for mange – især hvis man er vant til iPhone eller Samsungs modeller. Et langt tryk for at komme til startskærmen kan virke underligt og upraktisk for mange.

En imponerende skærm

Selvom skærmen er 0,1” mindre end den forrige model, så vil du ikke bemærke det på din Huawei P10. Det, du vil bemærke, er en flot og visuel imponerende skærm. Både farver og kontraster er glimrende, og det virker som om, at lysstyrken er bedre end tidligere. Derfor kan du godt se frem til en god skærmoplevelse med Huawei P10.

Til gengæld er højttalerne ikke imponerende. Musikken er uklar, når du spiller højt – og højt kan du spille. Et par headphones anbefales her.

Stærk motor i en smal telefon

Sommetider kan man godt undre sig over, hvordan det er lykkedes for en mobilproducent at smide så kraftig en processor ned i så smal en mobiltelefon. En undren, der kunne være passende her. For Huawei P10 er meget smal, men også utrolig hurtig som følge af sin processor.

I P10-modellen sidder Kirin 960, som skal tage kampen op med konkurrenterne, og det gør den godt. Modellen kan klare spil, surfing, navigation og andre ting uden problemer. Det hele går som smurt, og derfor kan du nyde godt af en enorm speed på den flotte skærm.

En topmodel

Huawei P10 har mange af de kvaliteter, der skal til for en topmodel. Den har et flot design, en fantastisk skærm, en hurtig processor, 3200 Mah batteri og kameraet er også solidt.

Hvis der skal kigges på, hvad P10-modellen mangler, så er den ikke vandtæt, som andre topmodeller er det. Dertil har Huawei lidt småfejl i deres software, som forventes at blive fjernet snarest.

Alt i alt er den dog et godt og billigere alternativ til giganterne fra Samsung og Apple. Selvom Huawei P10 er steget i pris, er den stadig i et prisleje, der er billigere end Galaxys og iPhones nyeste modeller.

Huawei P10 test og anmeldelse

Godt / Knap så godt

Godt:
Lækkert design
Bedre skærm
Kraftig CPU

Knap så godt:
Underlig placering af aftrykslæser

Huawei P10 Data:

  • 5,1″ skærm
  • Kirin 960 – 8 kerner, 4 ram
  • 64GB
  • Fingeraftrykslæser
  • Mærke: Huawei